‘Haydi’ denildi rüya gerçekleşti

“Aynı şansa sahip olmayanları düşünmeliyiz dedik.

Haberin Devamı

Ağaç altları, merdiven kenarları boş kalsın, hastalarımız ve yakınları hayata daha güçlü tutunsun istedik. İşte tam da bunun için KİT-VAK’ın ikinci büyük eseri hizmete giriyor. KİT-VAK Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi...”

***

KİT-VAK’ı biliyorsunuz. (Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Hastanesi Kurma ve Geliştirme Vakfı.) Bağış ve katkılarla, Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’ni Mayıs 2004’te hizmete açtı. Buradaki, (Pediyatrik Kemik İliği Nakil Ünitesi) Türkiye’de Avrupa Transplant Birliği’nden onay almış iki merkezden biri. “Yaşam umudu kırılmış insanlara bir umut ışığı yakmaya, onlara mutluluk ve sevgi vermeye odaklanan” insanlar şimdi yeni bir heyecan yaşıyor.
Kısa adı, “Haydi” olan “Hasta ve Hasta Yakınları İçin Destek” adı verilen projeyle bir konukevi gerçekleşti.

***

Haberin Devamı

Proje, hastasının yanında refakatçi kalamayan, ekonomik yetersizlikleri yüzünden günü ve geceyi, sıcakta soğukta, yağmurda çamurda hastane bahçesinde geçirmek zorunda olan hasta ve yakınlarını bu çileli konaklamadan kurtarmayı amaçlıyordu ve tamamlandı.
Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu yanındaki alan KİT-VAK’a tahsis edildi. Yaklaşık maliyeti 2.5 milyon TL olan, 40 oda ve 102 yataklı konukevi 7 Ekim Cuma günü saat 10.30’da törenle hizmete giriyor. Konukkevinde kafeteryadan çocuk oyun odasına kadar her şey düşünüldü.

***

Asıl önemli olan bu konukevi için gerçek bir imece gerçekleşmesi.
İzmir Valiliği İl Özel İdaresi, Büyükşehir Belediyesi, ESBAŞ, Çimentaş Eğitim ve Sağlık Vakfı, Elginkan Vakfı, Yonsan A.Ş, Megapol A.Ş, Tolon Makine, AkzoNobel Kemipol Kimya A.Ş ve Kansai Altan Boya A.Ş, Ali Şemsioğlu büyük bağışçılardı. Ege’nin her yerinden, her meslekten onlarca bağışçı daha var. Hepsi gönüldendi. Taşın altı ellerle doldu. Ve gerçekten çok önemli eser kazanıldı. Ve her şeyden önemlisi, İzmirli, Egeli kutsal sayılabilecek bir amaçta birleşti, başardı. Bu gurur herkesin. Şimdi hep birlikte, “Sıra yeni projelerde” deme zamanı... Haydi İzmir, haydi Ege...
 
Bağışlar için: Halk Bankası Konak–İzmir Şubesi (Kod 734) Hesap No: 16000008 İban No: TR74 0001 2009 7340 0016 0000 08

Yazarın Tüm Yazıları