Haydarbay'e Sosyal Etkinlik Merkezi

Güncelleme Tarihi:

Haydarbaye Sosyal Etkinlik Merkezi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2017 10:44

Haydarbay'e Sosyal Etkinlik Merkezi

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ın Onikişubat İlçe Belediyesi, Hayrullah Mahallesi'nden sonra Haydarbey Mahallesi'ne de 'Sosyal etkinlik merkezi' açtı.
'Şimdi okuma zamanı' sloganıyla yola çıkan Onikişubat Belediyesi, eğitim alanında yaptığı yatırımlara eklediği yeni projelerden biri olan sosyal etkinlik merkezinin açılışını törenle yaptı. Törende konuşan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, göreve geldikleri günden bu yana birçok hizmete imza attıklarını ancak bunların içinde en güzelinin insan odaklı projelerin olduğunu söyledi. 3 yıldır milli eğitimle birlikte 'Kahramanmaraş bilgiyle buluşuyor' projesiyle her sene yaklaşık 55 bin hitabı okullara dağıttıklarını ifade eden Mahçiçek, yılsonu itibariyle proje kapsamında ulaşılan öğrenci sayısının 1 milyonu geçmiş olacağını söyledi. Türkiye'nin yetişmiş nitelikli insanlara ihtiyacı olduğunu vurgulayan Mahçiçek, şöyle devam etti:
"Bu ülke nitelikli insanlar yetiştirdikçe, uluslararası ölçekte ve içeride çok daha güçlü olacaktır. Bu ülkenin çocuklarına fırsat verdiğiniz zaman her şeyi yapacak, bizde bu bağlamda onların bilgilerini arttırmak, daha iyi yetişmelerini sağlamak bakımından Sosyal Etkinlik Merkezlerini açıyoruz. Dört noktada 2 bin 400 civarında öğrencimiz buralarda ki çalışmalardan, kurslardan istifade edecekler. Okuyacağız, hem kendimizi kurtaracağız hem ailemize ve ülkemize katkı sağlayıp faydalı olacağız. Bizim imkanımız yoktu, oralar ücretliydi falan diye bir bahaneniz yok. Kitaplar belediyemizden, size sadece gayret etmek ve çalışmak kalıyor, bunu yapacağız İnşallah, sizlere güveniyoruz. Sizler bu ülkeyi bizden daha iyi yöneteceksiniz, bizden daha iyi noktalara taşıyacaksınız. Onun için bu ülkenin geleceği güzel olacak, bu ülkeyi kimse tutamayacak. Ülkemize, milletimize layık olmak için gayret edelim. Burada bizlerle olan herkese yürekten teşekkür ediyorum."
Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen ise, Onikişubat Belediyesi'nin adeta Milli Eğitim Bakanlığı ile yarıştığını, belediyenin ilçeye yaptırdığı 3 okuldan 2'sinde eğitimin başladığını söyledi.
Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel da Türkiye'nin en büyük kaynağının inan olduğunu ve bu kaynağın en iyi kullanılması durumunda ise çok farklı ve iyi noktalara ulaşabileceğini belirtti.
Konuşmaların ardından kesilen kurdeleyle sosyal etkinlik merkezinin açılışı yapıldı. Onikişubat Belediyesi; Hayrullah ve Haydarbey Mahallelerinde bulunan sosyal etkinlik merkezlerinde; Pazartesi, Çarşamba, Cuma günü kız öğrencilere, Salı, Perşembe, Cumartesi günleri erkek öğrencilere olmak üzere üniversiteye hazırlanan ve 1'inci ve 2'nci grup olarak ortaöğretim öğrencilerine takviye kursları verileceğini, Hayrullah Mahallesi'nde Cuma ve Cumartesi 12'nci sınıf öğrencileri üniversite sınavlarına hazırlık kursu göreceğini, Şehit Haşim Yenigül ve Ertuğrulgazi Mahallerinde bulunan merkezlerde ise Salı, Perşembe ortaöğretim öğrencilerine kurs verilip Cuma günlerinin etkinlik günü olarak ayrıldığını belirtti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!