Haydar Baş: Modelimiz Rusya'yı ayağa kaldırdı

Güncelleme Tarihi:

Haydar Baş: Modelimiz Rusyayı ayağa kaldırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2017 17:06

Yaptığı yazılı açıklamada, ekonomi ve terörün kanayan iki yarası olduğuna işaret eden Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş, "TÜİK verilerine göre geçtiğimiz ay yüzde 9.79 olan yıllık enflasyon, Ağustos'ta tahminlerin de üzerine çıkarak yurt içi tüketici fiyatlarında yüzde 10.68, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 16.34 oldu" dedi.

Haberin Devamı

BTP Genel Başkanı Baş yazılı açıklamasında "Ekonomi ve terörün ülkemizin kanayan iki yarası olduğu sürpriz değil esasen…Ancak çözüm aramak yerine olağan kabul edilmesi endişe verici" yorumunda bulundu. Baş açıklamasının devamında "Siyaset sahnesine çıktığımız 2001 senesinden bu yana işin, aşın formülünü anlatıyoruz. Terör sorununun halli de ekonomiden geçmektedir. Nedenlerini ve nasıl halledilebileceğini yıllarca halkımıza her ortamda anlattık" dedi,

Baş,"Milli Ekonomi Modeli" gündeme getirdiklerini hatırlatarak şunları kaydetti: "9 uluslararası kongre ile dünya akademik çevrelerinin görüşüne sunulan modelimiz Rusya'yı ayağa kaldırmıştır. 120'yi aşkın ülkede kuralları ile kurtuluş olarak uygulanmaktadır. 

Memur ve memur emeklilerine reva görülen zamlara ses çıkarmayan memurlar açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm edildiklerine itiraz etmemektedirler.

Haberin Devamı

Oysa modelimizde izah ettiğimiz gibi; işlenmemiş yer altı kaynaklarımızın teminat gösterilerek senyorajın devreye konulması ve emisyon hacminin genişletilmesi ile; memura, işçiye, bunların emeklilerine, her kesimin geçinmesine yetecek parayı devlet eliyle verebiliriz" dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!