Hayatta hiçbir şey için ’asla yapmam’ demeyin

Merhaba Güzin Abla, ben sizin aracılığınızla okurlarınıza seslenmek istiyorum: Hayatta hiçbir şey için "Asla ben yapmam, olamaz" demeyin. Yaşarken yanılmayın.

4 yıl süren çok sevgi ve saygı dolu bir ilişkim vardı. Üniversite bittikten sonra farklı illerde iş hayatına atıldık, ayrı yerlerde de olsak birbirimizi sevmekten asla vazgeçmedik.

Bir gün iş yemeğinde biriyle tanıştım. Bulunduğum ile yeni atanmış, mevki sahibi biriydi. Ayrı yerlerde fakat aynı sektörde çalışıyorduk. O günden sonra 10 ay boyunca beni aradı, işyerime geldi ama her defasında reddedildi.

Bir hafta sonu, sevgilimin bulunduğu yere toplantıya gittim; işten daha çok onu görmekti amacım. Ancak düşündüğümün tam tersi oldu. Sevgilimin işi çıkmış, beni görmeye gelmedi. Buna karşılık toplantı salonundan çıktığımda, o işadamını gördüm karşımda; beni almaya gelmişti ve ilk ihanetimi o gün yaptım. Sonra sevgilimden ayrıldım. O ise peşimi bırakmadı. Sevgilimle görüşemiyordum, o ise her yerdeydi... Hep çevremdeydi...

1 yıl böyle geçti. Benimle evlenmek istiyordu, ama ben onu sevmiyordum, sadece yoğun sevgisine karşı duyduğum ilgiydi hissettiğim. Sonunda onunla nişanlandım, sevdiğim ise nişanlandığımı öğrenince başkasıyla sözlendi. Evlenmeden birkaç gün önce beni aradı, "Bana ’evet’ dersen nikáha gitmeyeceğim" dedi. Öyle bir şey söylemedim tabii...

Sevgilimi sevmekten hiç vazgeçmedim, ama, artık geri dönüşü olamazdı. Maalesef öyle bir an geliyor ki sevmek ve sevilmek yetmiyor. Ben sevgime, saygıma, güvenime, kendime ihanet ettim. Bu nedenle "Asla ben yapmam" demeyin. Gün oluyor, insan kendine bile ihanet edebiliyor!

RUMUZ: OLMAZIN OLURU


Evet, insan bazen beklediği ilgiyi sevdiğinden göremediği için başkasının ilgisine kapılabilir. Sevgilinin en büyük hatası seni kendi haline bırakmak olmuş... İki ayrı kente gidip birbirinizden uzak kalınca, sevginizde bir gevşeme görülmüş. Bu arada öteki adamın ısrarı karşısında, istemeden de olsa zayıf davranmışsın.

Tabii hatalısın, ama sevdiğin gencin de aklı başına biraz geç gelmiş sanırım... Yine de eğer sevmiyorsan, nişanlandığın adamla evlenmemelisin diye düşünüyorum.

Saçlarım çok dökülüyor tepem açılmak üzere

Ablacığım, hani erkeklerin saçları tepeden açılmaya başlar ya, kadın olmama rağmen ben de aynı sorunu yaşıyorum. Tepem açılmak üzere... Bir genç kadın olarak bu durum beni korkunç tedirgin ediyor. Her sabah saçımı tararken lavabo saçla dolunca panik yaşıyorum. Ne olur yardım et, acele cevap ver.

RUMUZ: SAÇIMA BİR ÇARE


Kızım, sanki beni tarif ediyorsun. Birkaç aydır saçlarım öyle dökülüyordu ki, artık saçımı taramaktan korkar olmuştum. Sık yıkasam bir türlü, seyrek yıkasam bir türlü... Pek çok ürün kullandım, pek bir değişiklik olmadı. Sanırım bu dökülme, öncelikle sulardaki kimyasallara bağlı. Boya ve şampuanların da kimyasal katkılarını düşünecek olursak, saç sağlığımızın bozulması çok normal.

Son olarak eczacı arkadaşım bana yeni çıkan ve doğal bitki özlerinden üretilen organik bir şampuan önerdi.

Organicum, sadece eczanelerde satılıyor. Saç köküyle uyumlu bu ürünün özünde birçok bitki olduğu söyleniyor. Suni gübre, zırai ilaç ve hormon kullanılmadan Türkiye’de üretilmiş ve tümüyle Anadolu’dan toplanmış organik bitkiler içerdiği yazılıyor. Dökülme, kepeklenme ve yağlanma gibi sorunları bitkilerin tedavi edici bileşenleri sayesinde kısa zamanda çözdüğünü de söylüyorlar. Henüz üç-dört kez kullandığım halde saçlarımın dökülmesi azaldı. Ben bu üründen umutluyum. Ama yine de bir doktora danışmanda fayda var.

Gelinliğimi bile kayınvalidem seçti

Sevgili Güzin Abla, ben düğün hazırlığı içerisinde bir genç kızım... 2 hafta önce gelinliğimi aldık. Ama benim beğendiğim değil de kayınvalidemin beğendiği alındı. O an için kendisine "hayır" diyemedim, ama aklım öbüründe kaldı. Sırf huzursuzluk olmaması için susmam mı gerekiyor, yoksa nişanlıma konuyu açmalı mıyım?

Kayınvalidem bize karışmadan duramayan, sürekli kendi fikirlerini kabul ettirmek isteyen biri... Bu durum beni çok tedirgin ediyor, ilerde karşısında ezilmekten korkuyorum. Eşim benim tarafımı tutar mı, açıkçası kuşkuluyum... Lütfen bana bir öneride bulunun.

RUMUZ: YALNIZLIK


Sevgili kızım, daha evlenmeden her şeyinize karışan, her konuda kendi fikrini kabul ettirmek isteyen bu kayınvalide, elbette ki evliliğiniz süresince size müdahale edecektir. Eğer nişanlın durumu idare edemez, annesine karşı gelemezse, bu konu aranızda sorun yaratabilir.

En iyisi sen bu gelinlik konusunu nişanlına anlat, sırf annesini kırmamak için kabul ettiğini açıkla ve kendi istediğin gelinlikte ısrar et. Böylece senin kişilik sahibi bir kız olduğunu görecek, seni kolay kolay ezemeyeceklerini anlayacaklardır.
Yazarın Tüm Yazıları