Hayati Yazıcı: Anayasa değişikliği de bir ihtiyacın sonucudur (2)

Güncelleme Tarihi:

Hayati Yazıcı: Anayasa değişikliği de bir ihtiyacın sonucudur (2)
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 17:52

Hayati Yazıcı: Anayasa değişikliği de bir ihtiyacın sonucudur (2)

Haberin Devamı

İHRAÇ EDİLEN ASKERİ ÖĞRENCİNİN SORUSUNU CEVAPLADI
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, bir dizi etkinliğe katılmak için geldiği Yalova’da, Termal ilçesinde bulunan Karaderili Şirketler Grubu’na ait Termal Palace çalışanlarıyla bir araya geldi. Burada anayasa değişikliği referandumuyla ilgili değerlendirmede bulunan Yazıcı, personelden gelen soruları da yanıtladı. Yazıcı’ya soru yönelten bir personel, 15 Temmuz’dan sonra askeri okuldan çıkarıldığını belirterek, “Demin dediniz ki bayrağımız bizim için önemli. Ben de o bayrağa kan olayım dileğiyle okula girdim ve haksız yere ihraç edildim okulumdan ve dediniz ki; ayrımsız bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hiçbir kimseye ayrım yapmıyoruz. Peki, niye bize ayrım yapılmadan 16 bin 500 askeri öğrenci hepsi tasfiye edildi?” diye sordu.
Yazıcı, personele verdiği yanıtta 15 Temmuz’da yaşanan travmanın hissedildiğini belirterek, “Eğer bu kadar ağır bir travma, örneği yok, hiçbir yerde yok. Ne bizim tarihimizde, ne de insanlık tarihinde. Bir milletin topuyla, tüfeğiyle, uçağıyla bu ülkenin güvenliğini sağlamak üzere teslim edilmiş, yetiştirilmiş, donatılmış insanlarımız tarafından bizzat millete karşı kullanmak suretiyle gerçekleştirilen bu eylemin örneği var mı? Nereler bombalandı, nereler hedef alındı? Türkiye’nin beyni mesafesindeki kurumlar. Meclis hiçbir tarihte bombalanmamış. Bunlar bombaladı bu meclisi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, emniyet güçlerimiz, özel harekat hedefler arasındaydı” dedi.
Yaşanan korkunç olayı soruşturmak ve faillerini çıkarmanın devletin ve hükümetin görevi olduğunu ifade eden Yazıcı, “Sizin hakkınızdaki işlem size göre haksız bir işlem ise ben yargılamıyorum, mahkeme değil burası. Anayasaya göre, kanun hükmündeki kararnamelere karşı yargı yolu kapalı. Bir mekanizma getirildi. 50 kişilik bir komisyon oluşturuldu kararnameyle. Sizin gibi haksızlığa uğradığını iddia edenler o komisyona başvursun, komisyon bir karar versin düzeltilecek nitelikteyse düzeltir, düzeltilecek nitelikte değilse reddeder. Retten sonra yargı yolu açılır. Bak yargı yolu kapalıydı yargı yolunu açtık. Komisyon yeni kuruldu, 1 ay oldu. Bugün yarın göreve başlayacak. Siz orada hakkınızı arayın. 15-16 bin kişiden bahsediyorsunuz onların sözcülüğünü mü yapıyorsunuz? Nereden bileceksiniz onların eylemlerinin gerçek olup olmadığını? Muhakeme yapmıyorum sen soru sordum ben cevap veriyorum sana. Ben muhakeme yapmıyorum böyle bir yetkim yok” dedi.
Yazıcı, devletin kimseye haksızlık yapmayacağını ifade ederek, şöyle devam etti:
“Amacımız birilerine haksızlık yapmak, birilerini tasfiye etmek değil. Suçsuz da buluruz gerekirse vatandaşı ama adalet ne? Haklıya hakkını vermek, haksıza haddini bildirmektir. Ben sana ne haklısın, ne haksızsın diyorum. Hakkında işlem yapılmışsa iş olsun diye yapılmış değil. Mutlaka veriler ulaşmış. Siz o verileri yeterli değil, doğru değil iddiasındaysanız hakkınızı arayacaksınız. Bu ülke hepimizin. Bedel ödüyoruz. Bakın bizim en kıymetli sözcüklerimizi kullandılar. Himmet, hizmet, abla, ağabey, eğitim, gönüller köprüsü. Bunlar polislik vaka. Böyleydi arka planlarını bilemedik. Bu eylemlerin içerisinde olanlara karşı toleransımız sıfır. Sıfır toleransla bakıyoruz ama asla haksızlığın üzerine oturmayız. Adaleti tecelli ettirmek de en baştaki hedeflerimiz arasında. Çünkü adalet mülkün temelidir. Onun istisnası olmaz.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!