Hayatı nakavt eden adam "Anthony Joshua"

Güncelleme Tarihi:

Hayatı nakavt eden adam Anthony Joshua
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2012 10:18

Londra Olimpiyatları'nda erkekler boks 91 kiloda Büyük Britanya adına yarışan ve altın madalyanın sahibi olan Anthony Joshua hayatta ikinci şansı elde eden insanların neler yapabileceğini gösteren en büyük örneklerden biri oldu.

Haberin Devamı

Son olimpiyat ile 2007 ve 2009 dünya şampiyonu İtalyan Roberto Cammarelle'i  yenmek aslında Joshua için gerçek yaşamdan çok daha kolaydı. Yaşadığı zorlu hayat şartları, meteliksiz geçen yıllar ve polis tehdidine rağmen Joshua hiç yılmadı.

Boks yaşamına kuzeninin gittiği Finchley amatör spor kulübünde başlayan Joshua, ilk botlarını 25 Pound borç karşılığında aldı. Şortları dâhil olmak üzere giydiği her şey kuzeninin kendisine verdiği ödünç eşyalardan oluşuyordu. Ancak yeteneği üzerinde emanet durmayacak kadar özel ve herkesin fark edebileceği kadar tekti.

Girdiği tüm müsabakalarda elde ettiği başarılar onu bir anda Olimpiyat takımının bir parçası haline getirdi. Üstün başarılarını burada da sürdüren Joshua için dönüm noktası ise esrar suçundan tutuklanmasıyla başladı.

Haberin Devamı

Boks hayatı neredeyse bitmek üzere olan ve Olimpiyat hakkını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan Joshua’ya hayat ikinci bir şans vermekten vazgeçmedi.

O dönemde Olimpiyatların Londra’da düzenleneceğini bile düşünmeyen bu genç adam, hayatı bir mucize olarak görerek, yaşadıklarını profesyonel bir şekilde lehine çevirmeyi bildi.

Kamu hizmeti cezasını bile boks antrenmanlarına faydalı olacak işlerle değerlendiren İngiliz sporcu, kendisine ikinci bir şans veren İngiltere’ye teşekkürünü altın madalya ile gösterdi.

Hiç dinmeyen kazanma inancının zorlukları her zaman nakavt edebileceğinin en güzel örneklerinden biri olan Joshua, bu tip şeylerin sadece Rocky filmlerinde olmadığını da tüm dünyaya ispat etmiş oldu. 

Hayatı nakavt eden adam Anthony Joshua
Hayatı nakavt eden adam Anthony Joshua
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!