Hayata yeniden 'Merhaba' dedi

Güncelleme Tarihi:

Hayata yeniden Merhaba dedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2014 15:30

Denizli Pamukkale Üniversitesi’nde ilk kez yapılan bir ameliyatla üç çocuk babası emekli Arif Yılmaz’ın (65) göğüs boşluğu ve karnının içindeki aort damarı tamamen değiştirildi. 4.5 saat süren ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Yılmaz, hayata yeniden ’merhaba’ dedi.

Haberin Devamı

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne karın ve sırt ağrısı şikayetiyle başvuran üç çocuk babası emekli Arif Yılmaz’ın yapılan tetkikler ve çekilen tomografi sonucu göğüs kafesinden başlayarak bacaklara kadar inen aort damarında 8 santimetreye ulaşan anevrizma (balonlaşma) tespit edildi. Doktorlar Yılmaz’a hastalığın ölüm riskinin yüksek olduğunu ve ameliyatın da risk taşıdığını söyledi.

4.5 SAAT SÜREN OPERASYONLA DEĞİŞTİRİLDİ

Hasta Yılmaz, riskleri rağmen ameliyat olmak istediğini söyleyince Doç. Dr. Bilgin Emrecan, Yrd. Doç. Dr. Tevfik Güneş ve Dr. Fırat Durna tarafından ameliyata alındı. Çok özel ve karmaşık tekniklerin kullanıldığı ameliyatta göğüs boşluğu içerisindeki ve karnının içerisindeki aort damarı yaklaşık 4.5 saat süren bir ameliyatla değiştirildi. Ameliyatla omurilik, karaciğer, bağırsak ve böbrekleri besleyen atardamarlar özel tekniklerle korunarak ameliyatta değiştirilen aort damarına dikildi. Başarıyla tamamlanan ameliyattan sonra 10 gün hastanede kontrol altında tutulan Yılmaz, sağlığına kavuşup taburcu edildi.

Kendisini sağlığına tekrar kavuşturan doktorlara teşekkür eden Yılmaz, hayata yeniden ’merhaba’ dediğini belirtirken, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Bilgin Emrecan, böylesine büyük bir bölgeyi besleyen aort damarının değiştirilmesinin Denizli’de ilk kez yapıldığını açıkladı. Emrecan, Yılmaz gibi çok hasta olduğunu ancak ameliyat riskini alamadıkları için kaderleriyle başbaşa kaldıklarını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!