Hayata geri dönüş mutluluğu

Güncelleme Tarihi:

Hayata geri dönüş mutluluğu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bu günlerde ünlü aktör Richard Gere'i görenler çok şaşırıyorlar. Son derece çökmüş ve bitkin görünen aktör, 50 yaşına geldiği için yılların izini mi taşıyor, yoksa başına bir şeyler mi geldi diye merak ediliyor. Ama gerçek sonunda ortaya çıktı: Aktör son filminin çekimlerinde ciddi bir hastalık geçirmişti...

Richard Gere'in son günlerde neden yorgun göründüğü ve neden zayıfladığı anlaşıldı. Son filminin çekimleri sırasında, aktörü ısıran minik keneler sanatçının bulaşıcı ve ölümcül bir hastalığa yakalanmasına neden olmuşlardı. Richard Gere, kenelerin onu ısırmasını önceleri hiç önemsemeyip bu olaya gülmüş geçmişti. Fakat filmin çekimleri tamamlanınca, kısa bir tatil yapıp, reklam kampanyası için Avrupa gezisine başlamayı planlarken, hastalanıp yatağa düştü.

Ünlü aktör, başını yastıktan kaldıramıyordu. Dönüp duvardaki saate bakmak bile Richard Gere için yüzlerce kilo yük kaldırmak kadar zor oluyordu. Ateşi adamakıllı yükselmişti, eklemlerindeki ağrılara dayanmakta zorluk çekiyordu. Parmak uçlarında uyuşmalar başlamıştı.

Kenelerin saldırısı

Aktörü muayene eden doktorları onun bulaşıcı ve çok tehlikeli bir hastalığa yakalandığını açıkladılar. Kenelerden geçen bulaşıcı hastalık olgunluk çağındaki kişilerde çok ciddi sorunlar yaratabilirdi. Michigan Üniversitesi Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Profesör Dr. John Masaab, Richard Gere'in tedavisiyle ilgilenecekti. Hastalık aktörün bağışıklık sistemini de etkilemişti. En küçük bir ihmal sonucunda aktörün akciğer iltihaplanması sonucu ölmesi işten bile değildi.

Richard Gere, günlerce yarı baygın yattı. Yatağının çevresinde toplanan doktorları, sevgilisi Carey Lowell'i hayal meyal görebiliyordu. Konuşulanları ise anlamasına imkan yoktu. Doktorlar, bir ara aktörü hastaneye kaldırmayı da düşündüler ancak aktörün biricik oğlunun annesi Lowell Carey, buna izin vermedi. Hemşirelerin ve doktorların yardımıyla Richard Gere'i ayağa kaldırabileceğine inanıyordu.

Ölümden döndü

Hastalık çok erken teşhis edildiği için tedavide bir güçlükle karşılaşılmadı. Richard Gere, hasta yatağında yarı baygın yatarken bir çok kereler ölümü düşünmüştü. Aktör, kendisi için artık herşeyin bittiğini, sevgili oğlunun büyüdüğünü göremeyeceğini düşünmüştü. Ölümün yavaş yavaş ona yaklaştığını hissettiği halde dua edecek gücü de kendinde bulamamıştı.

Bir süre sonra, Richard Gere, beynini saran sis perdesinin dağılmaya başladığını hissetti. Artık doktorlar da endişeli yüzlerle onu muayene etmiyorlardı. Yatağının çevresindeki insanlar rahatlamış görünüyorlardı. Ünlü aktör, kolunu kaldırmakta güçlük çekmediğini farkedince, iyileşmeye başladıgğına inandı.

Doktorların isteklerine uyup uzunca bir süre yatakta kalan aktör, sonunda kendini toparlayıp Venedik Film Festivali'ne katıldı. Sevgilisi ve can yoldaşı Carey Lowell de yanındaydı. Genç kadın hastalıktan yeni kalkan sevgilisinin üzerine titriyordu.

Richard Gere, reklam kampanyasına katılamadığı son filminde Winona Ryder ile baş rolleri paylaşmıştı. Richard Gere, ölümcül bir hastalığa yakalanmış genç bir kadına büyük bir aşkla bağlanan yaşlı bir adamı canlandırmıştı. Ünlü aktör, Venedik Film Festivali'nde kendisine gösterilen büyük ilgiden çok etkilendiğini ve o korkunç hastalıktan ölmeyip de bugünleri görebildiği için kendini çok şanslı saydığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!