Hayata Bir Adım Önde Başlamak İçin

Güncelleme Tarihi:

Hayata Bir Adım Önde Başlamak İçin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2015 00:54

Haberin Devamı

ÖSYM verilerine göre KKTC ‘de bulunan üniversiteler içerisinde kontenjanlarında doluluk oranı en fazla okul olan Lefke Avrupa Üniversitesi, öğrenci adaylarına geniş burs olanakları sunmaya devam ediyor. Kesintisiz ve koşulsuz olarak ilk sıra tercihine P burs, ikinci sıra tercihine % burs veren Lefke Avrupa Üniversitesi sürekli gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda alanında uzman mezunlar yetiştiriyor.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Neden Lefke Avrupa Üniversitesi?

o YÖK Onaylı diploma,
o Güçlü, genç ve yetkin bir akademik kadro,
o Kesintisiz ve koşulsuz burs olanakları,
o Ekonomik ve ödemede kolaylık sağlanan eğitim ücretleri,
o Yenilikçi cihazlarla dolatılan araştırma laboratuvarları ve stüdyolar,
o Kampüs içerisinde bulunan modern ve güvenli yurtlar,
o Kaliteli ve çağdaş eğitim anlayışı,
o Öğrencilerin uygulama yaparak kendilerini geliştirmesini sağlayan teknoloji merkezi,
o Sosyal faaliyetler, aktif öğrenci kulüpleri ve doğal çevrede yer alan “yeşil kampüs”
o 44 farklı ülkeden gelen çok uluslu öğrenci nüfusu,
o Huzurlu ve güvenli bir kampüs yaşamı.

Öğrencilerimize geniş burs imkanları sunuyoruz...
Lefke Avrupa Üniversitesi’nide her öğrenci daha iyi yarınlar için bir umuttur. Bu doğrultuda öğrencilere sunduğu geniş burs olanaklarıyla onların eğitim hayatlarına destek sağlayarak maksimum potensiyele ulaşmalarına yardımcı olur.



ÖSYM Bursu,
Tercih Sırası Bursu*(İlk sırada tercih eden öğrencilere P burs, ikinci sırada tercih eden öğrencilere % burs)
Akademik Başarı Bursu,
Teşvik Bursu**,
Spor, Kültür ve Sanat Bursu,
Özel Paket Bursu***,
Özel Yetenek Bursu,
Öğretmen Çocukları Bursu,
Kardeş İndirimi,
Şehit ve Malul Gazi Çocukları Bursu,
DGS Bursu,
TSK ve Emniyet Mensuplarına Yönelik Burs,
Öğretim Elemanı Çocukları Bursu,
Okul Birincisi Bursu
ile Lefke Avrupa Üniversitesi’ne gelen öğrencilerine akademik süre boyunca kesilmeyen burslar sağlar. Bu geniş burs yelpazesinde uygulanan “burs birleştirme” ile öğrenci adayları birden fazla burs imkanından da faydalanabilir.

Sosyal Yaşamı ve Öğrencilerin Bilgiye Kolayca Ulaşmasını Destekleyen Üniversite...
2500 metrekarelik kapalı alana sahip kütüphanesi, çok sayıda basılı ve yazılı kaynak ile öğrencilerin bilgiye kolayca ulaşmalarını sağlıyor.

Öğrencilerin kampüsten uzaklaşmadan rahat, huzurlu ve güvenilir bir ortamda barınmaları için farklı ihtiyaçlara hitap edecek yurtlar bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı olan KYK Yurtları Lefke Avrupa Üniveristesi’nin kampüsünde bulunmaktadır. LAÜ’de okuyan tüm öğrenciler KYK yurtlarına başvurarak, yurtlarda konaklama imkanından ve “Yüksek Öğrenim Kredisi, Yüksek Öğrenim Bursu”ndan da yararlanabilmektedir.

Kampüs içerisinde öğrencilere sağlıklı, güvenli ve temiz bir ortamda konaklama ve ders çalışma imkanı yaratmak amacıyla, üniversiteye bağlı modern ve konforlu yurtlar yer almaktadır. Kampüs yurtları 3 kişilik olup ve her gün 3 öğün yemek hizmeti vermektedir. 7/24 yaşayan bir kampüs hayatının sağlandığı Lefke Avrupa Üniversitesin’de öğrenciler sportif aktivitelerini sürdürebilecekleri spor tesisi yıl boyunca hergün hizmet vermekte.. Bunun yanı sıra kampüsümüzün eşsiz konumu ve ılıman iklim, öğrencilere deniz sporları ile ilgilenme fırsatı sunar.

17 Yeni Bölüm Daha...
Lisan programlarında; Zihin Engelliler Öğretmenliği, İç Mimarlık (Türkçe), Mimarlık (Türkçe), Bilgisayar Mühendisliği (Türkçe), Elektrik-Elektronik Mühendisliği (Türkçe),İnşaat Mühendisliği (Türkçe).

Ön lisans programlarında; Aşçılık, Çocuk Gelişimi, Tıbbı Görüntüleme Teknikleri, Yaşlı Bakımı, Ameliyathane Hizmetleri, Radyoterapi, Engelli Bakımı, Diyaliz, Anestezi, Optisyenlik, Evde Hasta Bakımı.

Ekonomik Eğitim Ücretleri ve Kolaylık Sağlanan Ödeme Koşulları
4 Yıllık Lisans Programları: 12.200 TL
2 Yıllık Önlisans Programları: 10.800 TL
Hukuk Fakültesi:15.500 TL
Hazırlık Okulu: 12.200 TL
Özel Paket Programı: 15.000 TL
Kampüs Yurdu: 7.800 TL

*:Hukuk Programı tercih sırası burs kapsamında yer almamaktadır. Psikoloji Programı (Türkçe) ilk ve ikinci sırada tercih edilmesi durumunda % burs sağlanmaktadır.

**: Herhangi bir puan türünde ilk 1000’e girerek LAÜ ailesine katılan öğrencilerimize, mezuniyetlerine kadar eğitim-öğretim harcı muafiyeti, taşınabilir bilgisayar,aylık 500 ABD Doları harçlık, kampüs yurtlarında ücretsiz konaklama, ders kitapları ve yılda 2 kez Türkiye’ye gidiş-dönüş uçak bileti verilmektedir.

***: Aşağıda belirtilen bölümlerden birini tercih eden öğrencilerimize bu burs kapsamında 1 yıllık eğitim ücreti, 3 kişilik yurt odası ve 3 öğün yemek sağlanmaktadır.

Tarih, Bankacılık ve Finas, Kamu Yönetimi,Radyo TV ve Sinema, Peyzaj Mimarlığı, İngilizce Öğretmenliği, Turizm İşletmeciliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, Ekonomi, Bahçe Birkileri Üretimi ve Pazarlaması

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!