Hayat öpücüğü

Avrupa’daki 400. sınavında sıkıntılar çeken lacivert beyazlılar, Kaya ve Vujanic’le ’var olma savaşı’ndan mutlu ayrıldı. Lider CSKA Moskova’nın Panionios’u devirmesiyle, Euroleague’de umutlarını yeşertti.

EFES Pilsen, Euroleague’de var olma savaşında Armani Jeans Milano’yu 74-67 yenerken çok zorlandı. Geçen hafta D Grubu’nun lideri CSKA Moskova’yı yenerek büyük bir sürprizi gerçekleştiren AJ Milano, dün de Efes Pilsen önünde galibiyet aradı. İlk çeyrekte Efes Pilsen, mükemmel bir oyun ortaya koydu. Hücumda ve savunmada rakiplerine üstünlük sağlayarak bu periyodu 28-19 önde geçti. Ancak, ikinci çeyrekte Vujanic ve Kaya yorulunca onların yerine giren Ender ve Sinan gerekli katkıyı veremediler.

Gidişat Efes’e döndü

Bu arada Armani Jeans Milano da alan savunmasına dönüp, oyunda üstünlüğü ele geçirdi. Hücumda da Vitali, Hall ve Bulleri ile etkili olunca bu çeyreği 18-11 önde geçerek arayı kapattılar. İkinci çeyrekte de üstün olan taraf İtalyan ekibiydi. Efes Pilsen’de Kaya ve Vujanic dışında hücumda etkili olacak bir oyuncu çıkmayınca Armani Jeans Milano bir ara farkı 4 sayıya kadar çıkardı. Ancak Sow, Kaya’ya sportmenlik dışı faul yapıp bir de teknik faul alınca oyunun gidişatı Efes Pilsen lehine döndü. Öte yandan oyuna girdiği andan itibaren isabetsiz atışlar kullanan Smith’in şutlarının girmesi, Vujanic ve Kaya’nın istikrarlı oyununu devam ettirmesi karşılaşmayı bir anda Efes Pilsen lehine çevirdi. Son çeyreği de 20-13 önde geçen lacivert beyazlılar, zor da olsa kritik karşılaşmayı 74-67 kazandı.

Oyunun geneline baktığımızda, Efes Pilsen’in birinci ve dördüncü periyotta sergilediği performans 7. maçında 3. galibiyeti getirdi.

Kerem sakatlandı

Lacivert beyazlılarda Kaya 19 sayı 9 ribaundla, Vujanic de 20 sayı 4 asistle, kenardan oyuna giren Thornton ve Smith’in katkıları takımlarını rahatlattı diyebilirim. Ancak gördüğüm kadarıyla Smith’in form grafiğindeki düşüş Ender, Shumpert, Drobnjak ve Sinan gibi kenardan gelen oyuncuların katkı vermemesi ile Kerem Gönlüm’ün sakatlanarak oyundan çıkması, lacivertli beyazlı takımın ilerleyen maçlarda başını ağrıtabilir. D Grubu’nun diğer mücadelesinde CSKA Moskova, Panionios’u 93-61 yenerek 6. galibiyetini alırken, Yunan rakibine 4. yenilgiyi tattırdı, Efes’in tur şansının sürmesini devam ettirdi.

SALON: Abdi İpekçi

HAKEMLER: Carl Jungebrand (**) (Finlandiya), Dragan Neskovic (**) (Sırbistan), Matej Boltauzer (*) (Slovenya)

EFES PİLSEN: Vujanic (***) 20, Thornton (**) 10, Shumpert (**), Kerem (**) 4, Kaya (***) 19, Drobjnak (*), Smith (***) 12, Ender (*) 2, Kakiouzis (***) 5, Sinan (*), Hammonds (**) 2

ARMANI JEANS MILANO: Sangare (*) 3, Thomas (*) 5, Hawkins (*) 3, Hall (**) 7, Rocca (***) 11, Vitali (**) 3, Mordente (**) 9, Katelynas (**) 8, Sow (*) 4, Bulleri (***) 14

1.PERİYOT: 28-19 DEVRE: 39-37 3.PERİYOT: 54-54

5 FAUL: 35.41 Rocca (Armani Jeans Milano)
Yazarın Tüm Yazıları