Hayat kurtarma dersi

Güncelleme Tarihi:

Hayat kurtarma dersi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2012 00:00

Karşıyaka Belediyesi, Uluslarası Lions Fedrosyonu 118 R Yönetim Çevre Lions Kulüpleri, AKUT ve Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi doğalafetlere karşı duyarlılık yaratmak için proje oluşturdu.

Haberin Devamı

İskele yanında alanda “Hayat Kurtarmaya Davet” konulu etkinlikte organ ve kan bağışı stanatlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Deprem simülatörü TIR’ında deprem anında yapılması gerekenler konusunda eğitici bilgiler verildi.

Etkinliğin en hayecanlı bölümü ise deprem sonrası yıkıntılar altında kalan ve ayrıca trafik kazasında yaralanan insanların kurtarılması tatbikatı oldu. Çevrede toplanan yüzlerce vatandaş gerçeği aratmayan kurtarma çalışmalarını heyecanla izledi. Enkaz altında ve kaza sırasında araç içinden çıkartılan, içlerinde çocukların da bulunduğu vatandaşlar ,yapılan ilk müdahalenin ardından senaryo gereği hastaneye sevk edildi. Tatbikatta alevler de kullanıldı. Kurtarma sırasında en gelişmiş teknoloik aletlerle enkaz altında insan arandı.

Haberin Devamı

İşbirliği şart
AKUT yetkilileri “İzmir’in afete dayanıklı bir kent haline getirilmesi için resmi kurumlar, sivil toplum örgütlerinin projelerle işbirliği yaptığını bu konuda halkı bilinçlendirmek için afet tatbikatları düzenliyor” dedi.
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da düzenledikleri organizisyonun afetlere karşı bir duyarılılık projesi olduğunu belirterek, “Organ ve kan bağışında toplumsal duyarlılık çok önemli. Karşıyaka’nın envanter çalışmasında deprem gibi doğal afetlere karşı hazırlığın önemini gördük. Manisa ile doğal afetlere karşı kardeş şehir olup, bu tür durumlarda birbirimize ulaşacak konuma geldik. Bir deprem müzesi ve merkezi kurma hazırlığı içindeyiz. Ayrıca gemi ambulans oluşturduk” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!