Hayat için ilk yardımı öğrendiler

Güncelleme Tarihi:

Hayat için ilk yardımı öğrendiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 12:54

Hayat için ilk yardımı öğrendiler

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ETİMESGUT Belediyesi ve Türk Kızılayı Etimesgut Şubesi işbirliğiyle ilk yardım semineri düzenlendi. Kent Konseyi Salonu'nda gerçekleştirilen programa vatandaşların ilgisi yoğun oldu. İlk yardım eğitici eğitmeni Sibel Coşkun, ilk yardım hakkında bilgi vererek, ilk yardımda doğru bilinen yanlış uygulamarı anlattı. Coşkun,
doğru yapılan ilk yardım müdahaleleriyle hafif ya da ağır yaralanma, kırıklar ya da kalp krizi gibi pek çok riskin önüne geçilebileceğini belirterek, "İlk yardım gerektirecek vakalar her an karşımıza çıkabilir, bu nedenle herkesin ilk yardım uygulamaları hakkında bilgi sahibi olması gerekmektedir" dedi.
İLK YARDIMI ÖĞRENMELİYİZ
İlk yardım bilmeyenlerin yanlış uygulamalarıyla kazazede veya hastalara zarar verdiğini aktaran Coşkun, "Eğer ilk yardımı bilmiyorsak kesinlikle müdahele etmemeliyiz. Yapacağımız yanlış bir kalp masajı, suni teneffüs ya ada farklı bir uygulama kazazedenin mevcut durumunun daha da kötüye gitmesine hatta ölümlere neden olmaktadır" diye konuştu. Seminerde katılımcılar ilk yardımla ilgili sorular yönelterek bilgilendiler. Seminerin sonunda Coşkun'un sorularına doğru cevap veren çocuklara Türk Kızılay kumbarası yetişkinlere de ilk yardım seti hediye edildi. Katılımcı vatandaşlara ayrıca katılım sertifikası verildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!