Hayat gibi bir film yaptık

Güncelleme Tarihi:

Hayat gibi bir film yaptık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2009 00:00

“Kurtlar Vadisi”nin Muro’su olarak ünlenen Mustafa Üstündağ, 4 Aralık’ta “Abimm” filmiyle sevenlerinin karşısında olacak. Filmde zihinsel engelli bir gencin kardeşini canlandıran Üstündağ, “Hayat gibi bir film yaptık” diyor.

Haberin Devamı

* Film 4 Aralık’ta vizyona giriyor. Peki siz önceden izleme şansı buldunuz mu?  

- İzlemedim, seyirciyle izlemeyi planlıyorum.

* Ne zaman?

- Galada izleyeceğim. 1 Aralık’ta... 

* Nasıl bir film oldu?

- Acıklı güldürü oldu diyebilirim. Hayat gibi... Yola çıkınca bir şey görüp gülersiniz, derken sabah moralinizi bozan şey aklınıza gelir ve demoralize olursunuz ya, “Abimm”in çizgisi de öyle.

* Filmde abi siz misiniz?

- İkimiz de birbirimizin abisiyiz. Önce ben onun, sonra o benim.

* Çetin nasıl bir karakter?

- Çetin büyük şehirde yaşamış biri. Annesi ile İstanbul’a gelmiş. Sonradan annesini de kaybetmiş, ama bir şekilde yolunu bulmuş. Gayrimeşru yollara da giriyor zaman zaman, meşru yollara da. Sevginin ne olduğunu bilmiyor. Bir gün babasının öldüğü haberini alıyor. Olur da miras bırakmıştır diye harekete geçiyor. O zaman abisiyle karşılaşıyor.

* Meğer beklediği miras, engelli bir ağabeymiş...

- Aynen öyle. “Böyle miras olur muymuş” diyor. Hayatında ilk defa maddi beklentisi olmadan iletişime geçiyor. ılk defa birisini canından kanından hissetmeye başlıyor...

* Zihinsel engelli birinin abisi olmak nasıl?

- Çetin karakteri buna eğlenceli bir noktadan bakıyor aslında... Hatta başlarda “bunu kendime bodyguard yaparım” diye düşünürken, işler tersine dönüyor. Ama zor bir şey tabii, bu şekildeki çocukları olanlara Allah yardım etsin.

BU FİLM SAYESİNDE BİR DOST KAZANDIM  

* Çetin’in o kardeşe alışma süreci de epey sancılı geçmiştir herhalde...
 

- Kolay değil tabii. 30 sene sonra sahip olduğun bir abi var ve engelli. Birden senin başına kalıyor üstelik...

* Çetin belalarını da beraberinde taşıyor ama...

- Ülke değiştirmiyor ki. Gittiği yer yine Türkiye sınırları içinde. Nereye gidersen git, geçmişin seninle gelir.

* Fragmanda Levent Üzümcü’nün küvete geldiği bir sahne var. Gerçekten çıplak gördünüz mü?

- Yok canım, çamaşırı vardı üzerinde.

* Levent Üzümcü ile bu sette mi tanıştınız?

- Levent ile film öncesinde birbirimizi tanıyorduk ama bir arkadaşlığımız yoktu. ıkimizin de tiyatro kökenli, bol prova süreci seven insanlar olmamız iyi oldu. Birbirimize karşı diş bilemedik. Birbirimizi özgür bırakabildik. Ortaya sıcak bir iş çıktı. ıyi ki bu projede yer almışız. şimdi çok iyi dostuz.

* Filme başlarken nasıl bir sonuç bekliyordunuz?

- Hiçbir şey yapılmasa bile senaryo çok güzeldi. ınsanlar birbiriyle anlaşınca da tadından yenmez bir iş oldu.

* En eğlenceli sahneniz hangisiydi?

- Özellikle banyo, araba itme, lunapark sahnelerinde çok eğlendik. Levent ile Selen Seyven’in gölde oynaşırkenki sahneleri de çok komikti.

GENÇLERE ORMANDA EŞEK ŞAKASI YAPTIM

* Bu filmin çekimleri biter bitmez “It Men”e başladınız. Onun hikâyesi nasıl?


- Evet, 25 Ağustos’ta “Kutsal Damacana 2: It Men”e başladık. Yüzümün ölçüleri alındı, Amerika’da maske yapıldı bu proje için... “Kutsal Damacana 1”deki Fikret yine başrolde. Bir gün çıkıp benim yanıma geliyor. Ben kendisine “Antika işine girelim” diyorum. Tam işe girerken kurt bana giriyor. Film, ondan sonra yaşanan maceraları konu alıyor.

* Kurtadam olmak nasıldı?

- Makyaj dört saatte yapılıyor, iki saatte çıkarılıyordu. O süreç biraz zorlu geçti. Tırnaklar takılıyor, ellerde bile kıl var. Her taraf tutkal. Ağzımdaki dişler yüzünden çay içemiyor, yemek yiyemiyorum. O makyajı çıkaramayacağım için sıvıyla beslendim sette hep...

* Kostümle yaptığınız en garip şaka neydi?

- Ormanlık bir alanda çekim yapıyorduk, yakınımızda da arabalarını kenara çekmiş bira içen gençler vardı. Bizim setten arkadaşlar gidip “Arkadaşımızı siyah büyük bir köpek ısırdı, onu gördünüz mü” derken atladım aralarına. Harbi eşek şakası yaptık.

* Peki o filmden beklentiniz nedir?

- O da 22 Ocak’ta gösterime girecek. “Kutsal Damacana” tadında bir film oldu.

Haberin Devamı

TİYATRO PROJEM MÜJDAT HOCADAN ONAY BEKLİYOR

Haberin Devamı

* Müjdat Gezen Sanat Merkezi mezunusunuz ve o okulda ders vermeye devam ediyorsunuz...

- Evet, haftada bir gün Sahne Tatbikatı dersine giriyorum. Müjdat Hoca bizden tek kuruş almadı. Hocalar da para almıyor. Bu şekilde devam edebilmesi için ben ve benim gibi birçok arkadaşım orada derslere giriyoruz.

* Tiyatro yapacak mısınız?

- Müjdat Hoca’ya tek kişilik bir oyun için tekst verdim. Beğenirse bir aya çıkarırız o oyunu

O AÇIKLAMAYI YAPMAK BENİM AHLAKIMA UYMAZ

* “Uvertürler çıkmadan assolistler sahneye gelmez, sadece Antalyaspor taraftarı gelse bu filmi 50 bin kişi izler” dediğiniz doğru mu?

- Yalanın önde gideni! “Sadece Antalyaspor taraftarı gelse” de diyemem ki, herkes izlesin diye yaptık biz bu filmi. Ailemden ve hocalarımdan aldığım ahlaka uymaz bunları söylemem. Bizim filmimizden önce çıkan filmleri çekenler de sınıf arkadaşlarım, hocalarım sonuçta... Böyle bir lafı babam söylese, ona bile diklenirdim. Bu işi yargıda çözeceğiz ama reklam yapıyor demesinler diye film gösterimden kalktıktan sonra dava açacağım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!