Hayat Erbabı

Eşinizin anlam veremediğiniz tuhaf davranışları ya da ailenizdeki kan emiciler karşısında kendinizi çaresiz ve yalnız hissediyorsanız, dert etmeyin, bir mail atın, bakalım çaresine.

Haberin Devamı

Kaç erkek kadınlara karşı zafer kazanmış ki!

Soru: Vasfiye Teyze tiplemesinden farkı olmayan bir kayınvalide var hayatımda. O nur yüzüyle, tatlı tatlı, çaktırmadan nasıl da moral bozuyor, kan emiyor! Kimseye derdimi anlatamıyorum. Nasıl başa çıkılır böyle bir kadınla? (Ahmet A., İzmir)

Yanıt: Ahmet Bey kardeşim, dünyanın en kısa kitabının ‘Kadınlara Karşı Zafer Kazanan Erkekler’ isimli kitap olduğunu hiç duymuş muydun? Kitap diyorlarsa da sözün gelişi, onu gerektirdiği için! Aslında o hacimdeki bir metin için risale demek daha doğru olurdu. Böyle bir kayınvalideyle başa çıkamazsın, keyfine bakmaya çalış. Kadının kaç yaşında olduğunu, miras bırakıp bırakmayacağını yazmadığın için başka bir öneride bulunamıyorum!

“Kafamı dinleyeyim”den kasıt şu...

Haberin Devamı

Soru: Eşim geçenlerde kendine bir ev tutmak istediğini söyledi. Yanlış anlamayın. Kavga yok, ayrılık yok, boşanma yok. Arada kafasını dinlemek, biraz okuyup biraz yazmak için istiyormuş. Sizce bir tuhaflık yok mu bunda?
(Ayşe T., İstanbul)

Ayşe hanımcığım, “Yanlış anlamayın” diyorsunuz ama ben bunun nesini yanlış anlayayım ki? Korkarım yanlış anlayan, daha da acımasız söyleyecek olursam hiçbir şey anlamayan sizsiniz. Her okuyup yazmak isteyen ayrı bir eve çıkacak olsaydı, bu ülkede kiralar ne kadar yükselirdi, farkında mısınız? Ben sana söyleyeyim: Eşin senden uzakta biraz takılmak istiyor, büyük olasılıkla da bir sevgilisi var. Sana doğrudan “Ayrılalım” diyemediği için de şimdi “Kafamı dinleyeyim” gibi gerekçeler uyduruyor. Sonra döner mi, dönmez mi, kimse bunu bilemez. Sevgilisi fettan bir şeyse dönmez, yoksa merak etme döner ama sen o saatten sonra bu dönen kocayı ne yaparsın, bilemeyeceğim.

Yazarın Tüm Yazıları