Hayat Erbabı

Orta yaşın 60’lara kayması, patronla arkadaşlık kurmanın incelikleri, eski sevgiliyle yakın arkadaşın tehlikeli yakınlaşmaları... Millette dert bol, bu hafta konuşacak mevzu çok.

Haberin Devamı

Bunlar Özkök’ü mutlu etmek için uydurulmuş

Soru: Gerçekten 50’li yaşların yeni ‘orta yaş’ olarak kabul edildiği bir dönemde mi yaşıyoruz yoksa bu 50’sine merdiven dayayanların uydurduğu bir saçmalık mı? Yeni düzende şu meşhur orta yaş krizlerinin neler olduğunu çok merak ediyorum. Daha ‘kadın dergisi’ dilinde soracak olursam: 2013’te bir insan orta yaş krizine girdiğini nereden anlayabilir? (Nevin S., Ankara)

Yanıt: Bu Ertuğrul Özkök’ü mutlu etmek için uydurulmuş bir şeydir, insan ortalama ömrü uzamışda, onun için orta yaş 60 – 65’e kaymışda, filan falan! Tabii o orta yaşlı olunca bu durumda Mehmet Y. Yılmaz da genç oluyor ki, bunların bu fikirleri yazıp durmasının nedeni budur. Bunlar boş laf, evet insan hissettiği yaştadır ama unutmayın ki en komik görüntü de kendisini 25 yaşında zanneden 50’lik bir kadın ya da erkeğin görüntüsüdür. ‘Kadın dergisi diliyle’ bir soru da ben sorayım: Günümüzde kadınlar kaç yaşında menopoza giriyorlar?

Haberin Devamı

Patronu kendine sevdirmen için...

Soru: Hocam, patronun adam kayırmasından bıkmış durumdayım. Sırf aynı takımı tutuyorlar, aynı okuldan mezunlar diye işe benden daha az katkı sağlayan iş arkadaşımı yerlere göklere sığdıramıyor. O raporunu yetiştiremeyince sorun olmaz ama ben yetiştiremeyince kıyamet kopar. İlle de çocuk gibi kendimi sevdirmem mi gerek koca adama? (Kemal M., Ankara)

Yanıt: Bu yaşa gelmişsin hâlâ öğrenememişsin, ‘algı gerçektir!’ Arkadaşın patronunda ‘arkadaş’ algısı yaratmış, tadını çıkarıyor. Sen de dene. Patronuna kendini sevdir elbette, adam sevmediği biriyle niye vakit geçirsin ki? Eli yüzü düzgün bekâr bir kız arkadaşını tanıştırarak işe başlayabilirsin, kanka olursun iki haftada.

Saflar gününde doğmuş olabilir misin?

Soru: En yakın arkadaşım eski sevgilimle bir ilişki yaşamaya başladı. Onu kırmamak adına her şeyi olumlu karşıladım, “Her zaman senin yanındayım” dedim. Eski sevgilimdense nefret ediyorum. 7 aydır konuşuyorlardı, son 2 ayda olanlar oldu. Sizce ne yapmam lazım?  (Büşra O.)

Yanıt: Eski sevgililere göz diken en iyi arkadaşların bunun zeminini eski sevgililer ayrıldıktan sonra yarattıklarını mı zannediyorsun? Bugün saflar günü herhalde! 1 Nisan da çok geride kalmamış mıydı?

Yazarın Tüm Yazıları