Hayat Erbabı

Bir bilene danışmak istediğiniz her türlü aşk meşk, iş güç meselesi için mail atın, mesleleyi birlikte irdeleyelim

Haberin Devamı

Berrak’la Derin’i anlamak için koca sakallı iktisatçıyı hatırla!

Soru: Magazine ne kadar hâkimsiniz bilmiyorum. Fakat bir konuda hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum. Bir oyuncunun (Kaan Urgancıoğlu) iki eski sevgilisi (Derin Mermerci ve Berrak Tüzünataç) yakın arkadaş olmuş, gece beraber dolaşıyorlarmış. Kendimi benzer durumda bulduğum için bu haber ayrı bir ilgimi çekti. Eski sevgilinin eski kız arkadaşından yakın arkadaş olunur mu? (Esra O., İstanbul)

Cevap: Magazine hâkim sayılmasam bile maruz kaldığımı söylemeliyim. Maruz kaldığım için de haliyle kendimce olayları takip ediyorum. Derin Hanım ile Berrak Hanım’ın yakın arkadaş oldukları da kesinlikle bir magazin yakıştırmasıdır. Büyük olasılıkla ikisi birlikte bir iki yere gittiler, bir de fotoğrafları çekildi, oldu mu sana iki kanka! Toprağı bol olsun koca sakallı bir iktisatçı yaşamıştı bu dünyada. Sınıf farkı, işçiler, burjuvalar filan derken dünyayı karıştırmıştı. Şunu bil ki doğru da söylüyordu, ama bazıları anlamak istemedi, anladıklarını iddia edenler de ters taraflarından anladıkları için adamcağız ‘tarih’ oldu.
Bir kere sınıf farkını unutmayalım. Derin Hanım belli ki atadan dededen varlıklı, gezip tozuyor. Oyuncuya âşık oldu diyelim, tiyatro bile kurabilir. Bunlar geçici hevesleridir, yarın bakarsın şarkıcı olmaya da heves eder, öbür gün ressam. Olamayacağı tek şey, kendi sınıfından olmayan birisiyle çok yakın arkadaş olmaktır. Berikiler onun arkadaşlığından da hoşlanırlar ama bir gün telefonları açılmamaya başlandığında gerçek kafalara dank eder. Gerçi bu beş yıldızlı zenginler, kendi sınıfındakilerle de kolayca arkadaş olamazlar ama davul dengi dengine vurur, dünyanın düzeni böyle döner.
Sana gelince; aklı başında bir kıza benziyorsun, hiç eski sevgilinin eski sevgilisinden iyi arkadaş olur mu, kendine gel!

Haberin Devamı

Yağcılığı öğrenmen için okuman gereken dört yazar

Soru: 29 yaşında kurumsal ofiste çalışan bir iş adamıyım. İş arkadaşlarıma bakıyorum da hayatlarındaki hobileri, uğraşları ofisteki statülerini yükseltmek için şahane bir biçimde kullanıyorlar. Bir statü yükseltme aracı olarak hobiler konusunda neler önerirsiniz? (Hakan C., İzmir)

Haberin Devamı

Cevap: Evet, bazı hobiler insana sınıf atlatır. Meselâ bir yelkenli! Ya da resim koleksiyonu! Ama bak öyle gidip alakalı alakasız resim almaktan söz etmiyorum. Bir dönem ya da tarz seçeceksin, o tür resimleri toplamak için didineceksin. Bunlar işe yarar hobilerdir. Nasıl bir ofiste çalıştığını kavrayamadım tam ama bazı iş arkadaşların hobilerini ofisteki statülerini yükseltmek için kullanıyorlarsa bu kadar pahalı hobileri edinebilecek bir durumun da yok demektir. Nasıl bir işyeri burası ki hobilerin sayesinde müdürler seni yükseltiyor? Eğer böyle anlamsız bir işte çalışıyorsan edinebileceğin en iyi hobiyi söyleyeyim: Yağcılık öğren! Yiğit Bulut, Hasan Celal Güzel, Fehmi Koru filan okuyarak bu konuda iyi yol alabilirsin.

Haberin Devamı

Geçmişini kurcalıyorsa ona şu yalanları sırala

Soru: 4 yıllık nişanlımla Allah kısmet ederse bu yaz evleneceğiz. Evlenmeden evvel yaşadığım tüm ilişkileri, tek tek, tüm detayıyla anlatmamı istiyor. Ona onunla tanışmadan önce yaşadıklarımın, yaptıklarımın artık hiçbir öneminin olmadığını anlatmam lazım ama nasıl? Bir de... Acaba, bazı şeyleri eksik anlatınca yalan söylemiş olur muyum? (Zeynep A., Antalya)

Yanıt: Anlayamadım! Bu bir fantezi mi, gerçekten merak mı ediyor? Aman diyeyim, eğer bu oğlanla gerçekten evlenip, mutlu mesut bir yuva kurmak istiyorsan sakın yaşadığın maceraları anlatma, detayları anlatmayı aklından bile geçirme! Mümkünse hiç ilişki yaşamadığını söyle. Eğer bazı ilişkiler yaşadığını zaten biliyorsa da önce şöyle de: “Bende hiçbir iz bırakmadılar, şimdi ne yüzlerini hatırlıyorum, ne de onlarla birlikteyken nasıl vakit geçirdiğimi!”
Sonra da vurucu cümleyi söyle: “Hayatımda ilk kez kadınlığımın anlamını sayende öğrendim!” Israr ederse devam et, tam bu aşamada birkaç damla gözyaşı da etkiyi arttırır, iyi olur: “Senden önce hiç böyle olmamıştım, senden önce erkek nedir bilmemişim!” Artık gerisini de senin yaratıcı zekâna emanet ediyorum. Tekrarlıyorum: Sakın ha!

Yazarın Tüm Yazıları