Hayat boyu öğrenme için toplandılar

Güncelleme Tarihi:

Hayat boyu öğrenme için toplandılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2010 00:00

Mesleki Eğitim Kurulu, “Hayat Boyu Öğrenme Strateji Planı”nı değerlendirmek üzere toplandı.

Başkent Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere çeşitli kurumların temsilcileri katıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürü Mehmet Can, “hayat boyu öğrenme”nin bireyin erken çocukluk dönemindeki aile içi öğrenmelerden başlayarak örgün eğitimin tüm aşamalarını, yaygın eğitimi, iş yaşamında kazanılan öğrenmeleri ve hayatın herhangi bir döneminde kazanılan bilgi ve becerileri kapsadığını ifade etti. Can, “Hayat Boyu Öğrenme Strateji Belgesi”nin bu konuda sorumlulukları bulunan ilgili kuruluşların katkılarıyla hazırlandığını belirterek, belgenin “hayat boyu öğrenme kültürünü ve sistemini oluşturmayı” amaçladığını anlattı.
Bu çerçevede ilgili kuruluşların çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Can, bu kuruluşların biraraya gelerek üç aylık faaliyet planı hazırlayacaklarını, Mesleki Eğitim Kurulu’nun da altı ayda bir toplanacağını belirtti.
Toplantıda, belgede yer alan eylem planına ilişkin sunum da yapıldı. Belgede, hayat boyu öğrenmenin eş güdümü için tarafların sorumluluklarının açıkça belirtildiği yasal düzenleme yapılması, öngörülüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!