Hayat belki de işaretleri doğru toplama oyunudur

Güncelleme Tarihi:

Hayat belki de işaretleri doğru toplama oyunudur
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 15:07

Müzisyen kimliğiyle tanıdığımız Pınar Aylin, hepimize bir sürpriz yaptı ve ilk romanı ‘Peri Masalı’nı yayımladı. Aylin romanında metropol hayatından kaçıp içsel bir yolculuk için Afrika’ya giden Peri’nin hikâyesini anlatıyor.

Haberin Devamı

Biz sizden yeni bir şarkı haberi beklerken karşımıza bir romanla çıktınız.

-Her zaman hayallerinin peşinden giden biri oldum çünkü hep iç sesimi dinledim. Bazen insan en güzel şeyleri akışa bıraktığında yaşar ya, işte ‘Peri Masalı’ tamamen bu akışın ve inanmanın hikâyesi.

Aşkı arayanların hikâyesini yazmanızın özel bir nedeni var mı?

-“En büyük kâşiftir aşk, ancak yanmayı göze alanlara ve aşkın peşini hiç bırakmayanlara görünen.” Kapakta yer verdiğim bu söz aşka bakışımı özetliyor. Gerçek aşk, bence içinde hesap kitap, korku, endişe barındırmayan bir sihir. Hayat göze aldığımız kadarını yaşadığımız bir oyunken aşk da yüreğimize yakıştığı kadarını yaşadığımız bir hediye. Dolayısıyla ben şu hayatta her şeyin hakkının verilmesine inanıyor ve konu aşk olduğunda, hakkını vererek yaşayan tüm cesur yüreklere bu romanla saygı duruşunda bulunuyorum.

Haberin Devamı

Hayat belki de işaretleri doğru toplama oyunudur

Kitapta 21 sayısına vurgu yapmışsınız. 21 başlık var, kapak görselindeki trenin numarası bile 21. Bu sayı sizin için neden bu kadar önemli?

-21 gün; değiştirmek ya da oluşturmak istediğimiz her şey için geçerli olan, zihinde veya hücresel bellekte alışkanlık yaratma için gerekli olan süre. Bilinçaltımızı yeniden programlamak, hatta yeni format atmak için ihtiyacımız olan değişim-dönüşüm süreci. Buna bilinçaltı 21 günde ikna oluyor da diyebiliriz çünkü bilinç ve bilinçaltı çatışmasında mutlak galip her zaman bilinçaltı olduğu için, o ikna olmadan hiçbir şey değişemiyor. Dolayısıyla kitapta da dediğim gibi, “Hayat belki de işaretleri doğru toplama oyunudur, kim bilir?”

İstanbul’u terk ettiniz, Alaçatı yakınlarında bir köyde yaşıyorsunuz. Hayatınız ne yönde değişti?

-Doğanın içinde olmak her zaman ilk tercihim olsa da meslek gereği bulunduğum o ışıltılı koşturmacanın içinde hep bir şeyleri ertelediğimi düşünürdüm. Sonra çok şükür hayatıma eşimin girmesiyle, hep hayalimde olan ama ertelediğim bu planı, erkene çektim. Yüreğimin götürdüğü yere gittiğimi, çok da mutlu olduğumu söyleyebilirim.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!