Hayat 40'ında başlar

Güncelleme Tarihi:

Hayat 40ında başlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başarıyı ve mutluluğu 40 yaşından sonra yakalayan kadınların sayısı, hızla artıyor. Özellikle beyazperdede birçok yıldız, 40'ından sonra zirveye ulaştı. Sharon Stone, 40 yaşında şöhreti ve aradığı erkeği yakaladı. Kim Basinger, 40'ından sonra anne oldu ve 44 yaşında Oscar ödülünü kazandı.

Eskiden 40 yaş birçok kişi için bir kâbus niteliğini taşıyordu. Oysa bugün 40 yaş, yeni bir hayatın başlangıcı. Bugün sinema, iş ve politika dünyasında 40'ından sonra başarıyı yakalayanların sayısı hızla artıyor. 44 yaşındaki Kim Basinger, 40 yaşındaki Sharon Stone, 51 yaşındaki Susan Sarandon, 53 yaşındaki Jacqueline Bisset, başarıyı 40'ından sonra yakalayan kadınlardan sadece birkaçı.

Başarının sırrı, salt güzellik ya da genç görünüm değil. Cinsel cazibe de anahtar sözcük. Kadını başarının zirvesine taşıyan, kaynağını kendine güven ve yaşama sevinciden alan daha kapsamlı, daha etkili bir güç. Örneğin Sharon Stone, gençken de güzel, ince, seksi bir kadındı. Her ne kadar Hollywood için biraz zeki olsa da sinemada küçük roller bulabiliyordu. Ancak Stone, kendinden emin ve soğukkanlı olduğu kadar, güçlü ve baştan çıkarıcı bir yazarı canlandırdığı ‘‘Temel İçgüdü’’ filmiyle Hollywood'ta şöhreti yakaladı. Bu film sayesiyle Sharon Stone, tüm tabuları yıktığı gibi tüm baskılardan da kurtuldu.

Kim Basinger, 40'ından sonra başarının tadını çıkaran bir başka ünlü. Kendisi gibi oyuncu olan Alec Baldwin'le evli olan Kim Basinger, Joan Cusack, Minnie Driver, Julianne Moore gibi güçlü adayları geride bırakarak ''L.A. Confidental'' filmindeki rolüyle bu yılki en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında Oscar kazandı.

Deneyimle masumiyeti, olgunlukla naifliği kendinde toplayan ünlü yıldız Jacqueline Bisset, bugün 53 yaşında ve hâlâ çekiciliğiyle erkeklerin başını döndürüyor. Hiç nikah masasına oturmayan yıldızın birçok genç aşığı oldu. Şimdilerde Almanya'da yaşayan Türk asıllı Uzakdoğu dövüş sanatları antrenörü Emin Boztepe'yle birlikte yaşayan Bisset'e göre, 40'ından sonra çekiciliğini korumanın sırrı, ‘‘canlılık, enerji ve yaşama merakından’’ geçiyor.

Francesca Annis, 52 yaşına rağmen film dünyasında olduğu kadar, aşklarıyla gündeme gelen başka bir oyuncu. Geçen yıl Oscar ödüllerini silip süpüren ‘‘İngiliz Hasta’’ filminin başrol oyuncusu Ralph Fiennes, kendisinden 17 yaş büyük olan Francesca Annis ile birlikte olabilmek için, evliliğini sona erdirdi. Üç yıl önce ‘‘Hamlet’’te ana-oğulu canlandıran çift, bugün mutlu bir birliktelik sürdürüyor.

Bağımsız ve huzurlu

Bugün 40 yaşında olan Sharon Stone, ‘‘İnsanlara kendilerini ispatlamaları için şans tanımak gerekir’’ diyor. Stone, 9 ay gibi kısa bir sürede tanışıp dünya evine girdiği eşiyle şimdi her zamankinden daha mutlu, daha etkileyici ve kendinden emin. Stone, ‘‘Nihayet kendimi ve huzuru buldum. Artık eskisi gibi baskı altında değilim. Eskiden şöhretime bağımlıydım. Şimdi ise kurtuldum’’ diyor.

Hayatım değişti

Kim Basinger, ‘‘Gerçekten yaşamaya 39 yaşında başladım. 39 yaşında sevdiğim erkekle tanıştım. 41 yaşında kızım dünyaya geldi. 44 yaşında Oscar kazandım. Eskiden yaşamayı deniyordum, şimdi ise yaşıyorum. Bu harika bir duygu' diye konuşuyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!