Hayallerinizin peşinden koşun

Güncelleme Tarihi:

Hayallerinizin peşinden koşun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 14:10

Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu ‘Muhteşem Diva’nın başrolü Miraç Eronat Erbil, Florence Foster Jenkins’in öyküsünün anlatıldığı oyundan çıkarılacak sonuç için şöyle dedi: “Hayallerinizin peşinden koşun. Hayal edin ve korkmadan gerçekleştirin.”

Haberin Devamı

Meryl Streep ve Hugh Grant’in başrollerini paylaştığı ‘Florence’ filmiyle hikâyesi milyonlara ulaşan Florence Foster Jenkins’in öyküsü, ‘Muhteşem Diva’ adlı tiyatro oyunuyla Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sahneleniyor. Bu akşam bir kez daha Ankaralı tiyatroseverle buluşacak olan oyunda Jenkins’i canlandıran deneyimli tiyatrocu Miraç Eronat Erbil, şu anda 22 ülkede sahnelenen oyunla ilgili, “Seyircinin oyuna tepkisi çok güzel” dedi.
6 yaşından bu yana Ankara’da yaşayan, 1994’te başladığı Devlet Tiyatroları yolculuğunda bu kez bambaşka bir karakterle izleyicinin karşısına çıkan Miraç Eronat Erbil, ‘Muhteşem Diva’ oyununu Hürriyet Ankara’ya anlattı. Ankara’da, kendini iyi yetiştirmiş bir tiyatro izleyicisi olduğunu ve gençlerin de benzer niteliklerle geldiğini ifade eden Erbil, şunları söyledi:

Haberin Devamı

YÖNETMENİ FUNDA METE

“Ankara’nın izleyicisi özeldir. Bu oyunda canlandırdığımız Florence Jenkins’in farklı hikâyesi de, şimdilerde başkentin güzel izleyicisi ile buluşuyor. Oyunumuzun yönetmeni Funda Mete. Hem oyuncu, hem yönetmen. Funda, bu ikisinde de çok başarılı ve çok özel. Böyle olunca aynı dili konuşabiliyorsunuz ve bu oyuna da yansıyor.

ABD BAŞKANI’NDAN ÖVGÜ

Oyun, şu anda dünyanın 22 ülkesinde oynanıyor. Öncesinde yaptığımız araştırmada, diğer ülkelerin hikâyeyi komik algıladığını gördük. Oysa yönetmenimizin ve bizim gözümüzde, Jenkins özel bir kadın ve hem parasını hem de hayatını müziğe adamış biri. 12-13 yaşında ABD Başkanı tarafından dinleniyor ve ‘ileride çok başarılı olacağı’ övgüsünü alıyor.

EŞİNDEN FRENGİ KAPIYOR

Babasının karşı çıkmasına rağmen mirası da reddedip, bir doktorla kaçıp evleniyor ve ondan frengi kapıyor. Frengiyle mücadelesinde müzikten yararlanıyor ama hastalık sesinden de kulağından da çok şey alıp götürüyor. Müzik tutkusu onu 45 yıl yaşatıyor. Normalde bu hastalığa yakalananların ömrü 15 yılla sınırlı.

İKİ BİN KİŞİ BEKLİYOR

Jenkins, Carnegie Hall’un 3 bin 500 kişilik salonunu verdiği konserle dolduruyor. Dışarıda da 2 bin kişi bekliyor. Kimi meraktan, kimi gülmek için, kimi bilmediğinden geliyor, ama sonuçta geliyor. Bu arada frengi hastalığının oluşturduğu tahribatı da unutmamak lazım. Bunları bilmeden hikâyenin kahramanıyla dalga geçersiniz.

Haberin Devamı

KORKMADAN GERÇEKLEŞTİRİN

Ama bildiğinizde bambaşka bir tablo çıkıyor. Yönetmenimiz Mete de, Florance’ın mücadeleci, naif ve sahici yönünü gördü ve sahneye yansıttı. Jenkins’in hikayesinden çıkan sonuç şu, ‘Hayallerinizin peşinden koşun. Hayal edin ve korkmadan gerçekleştirin.’”

ARALIK AYI PROGRAMI

Bugün: 20.00(Akün Sahnesi)
Yarın: 20.00(Akün Sahnesi)
19 Aralık Salı: 20.00(Küçük Tiyatro)
20 Aralık Çarşamba: 20.00(Küçük Tiyatro)
21 Aralık Perşembe: 20.00(Küçük Tiyatro)
22 Aralık Cuma: 20.00(Küçük Tiyatro)
23 Aralık Cumartesi: 20.00(Küçük Tiyatro)

BAKMADAN GEÇME!