Hayallerimin kapısını araladım

Güncelleme Tarihi:

Hayallerimin kapısını araladım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2006 00:00

Daha albümü çıkmadan, "Elveda" şarkısıyla tanıdık Özgün’ü. Tıpkı sağlam bir binanın inşa edilmesi gibi, "Elveda"nın üstüne bir bir geldi güçlü parçalar.

Özgün’ün kısa sürede büyük bir hayran kitlesi edinmesinin sebebi bu olsa gerek; sağlam ve emin adımlarla ama yavaş ilerlemek!

Şöhrete alıştınız mı?

- Albümüm çıktığından bu yana sokaktaki insanlar tarafından tanınmak dışında hayatımda çok büyük değişiklikler olmadı. Çünkü ne kadar şöhret olursam olayım hayatımın değişmesini istemiyorum, böyle mutluyum.

Klipleriniz yayınlanmaya başladıktan sonra hiç ummadığınız insanlar sizi aradı mı? Küs olduklarınız, normalde sizi sık sık aramayanlar, eski sevgililer...

- Tabii ki! İlkokul arkadaşlarım mail yolladı, yıllardır görmediğim arkadaşlarımla haberleşme fırsatım oldu. Onların aramasında bir art niyet aramıyorum. Ben de yıllardır görmediğim ve ulaşamadığım bir arkadaşımı görsem, ona ulaşmaya çalışırdım.

Şu süre zarfında hayat size neler öğretti?

- Öncelikle sabırlı ve kararlı olmayı, umutsuz olmamayı öğrendim. Kısacası albümümün birçok katkısı oldu bana.

Diğer şarkılarınız neden "Elveda" kadar ses getirmedi?

- Ben bu iddianıza maalesef katılamıyorum. Piyasadaki albümlere bakılırsa, pek çok albümden tek şarkı çıkıyor. Oysa benim klip çekilen dört şarkım Türkiye genelinde farklı kitlelere hitap edebilmeyi başardı. Örneğin; "Elveda" belirli bir müzikal beğenisi olan dinleyicinin daha çok dikkatini çekti. "Şeytan" beni Türkiye çapında tanıttı. "Yanarım" Anadolu’nun yanı sıra yurtdışındaki gurbetçilerimizin de en sevdiği şarkılardan biri oldu. Son klibim "Kandırman Lazım" zaman olarak, birçok başarılı sanatçının yeni albümünün çıkışına denk geldi. Buna rağmen radyo ve televizyonlardaki müzik listelerinde üst sıralarda yer aldı. Beşinci klibimiz de "Günahkar" adlı şarkıma geliyor. Bunun da "Elveda" kadar ses getireceğine inanıyorum. Bence bütün bunlar yeni bir şarkıcı için oldukça önemli başarılardır. Kızdırmasınlar beni!

Konser harici en son kimin için şarkı söylediniz?

- Kendim için... Çünkü ikinci albümüm için beste çalışmaları yapıyorum.

Kendinize en son ne için kızdınız?

- Hayatımın zor bir dönemindeyim. Pek çok sorumluluk ve yük var üzerimde. Bu nedenle sakin olup, kendime karşı hoşgörülü davranmaya çalışıyorum. Kendime kızmıyorum.

En son ne zaman ağladınız?

- Aslında ağlamayalı oldukça uzun zaman oldu. Daha albümüm çıkmadan ve "Elveda" sadece radyolarda çalınırken, bir gece Boğaz Köprüsü’nden geçiyordum. O sırada DJ, "Elveda"yı çaldı. Ardından da şarkımla ilgili çok güzel şeyler söyledi. O anda hayalini kurduğum şeyi gerçekleştirdiğimin farkına vardım. Bu da beni fazlasıyla duygulandırdı.

En son ne zaman mutlu oldunuz?

- Bu aralar keyfim oldukça yerinde. Turnem başlıyor, ikinci albüm çalışmalarım devam ediyor ve bir de "Günahkar"a klip çekeceğiz. Bunların mutluluğunu yaşıyorum.

Yaz konserleri nasıl gidiyor? Nerelerde konser verdiniz?

- Yıl boyunca olduğu gibi, yazın da birçok şehirde konserler verdim. Beni dinlemek ve izlemek isteyenler turne tarihlerini ve ayrıntılarını www.ozgunonline.com internet sitemden öğrenebilirler.

Yazın tatil yapmak varken, konser vermek şart mıdır?

- Konser olduğu zaman, tatil de beraberinde geliyor zaten. Ben denize girmek yerine konser vermeyi, sevenlerimle buluşmayı tercih ediyorum. Ayrıca açık hava konserleri maalesef sadece yazın yapılabiliyor ve ben hayatımda hiçbir zaman şarkı söylemeyi bir iş olarak görmedim.

Yaz konserlerinin amacı bir yıl boyunca unutulmamak mıdır?

- Benim yaz konseri yapmamın amacı Açıkhava konserlerinin atmosferini çok sevmemden kaynaklanıyor. Kaldı ki; yazın albüm çıkaran şarkıcılar da promosyon için yaz konserleri yapmalı. Bence yaz konserleri unutulmamak için bir araç değil.

Henüz gerçekleştiremediğiniz bir hayaliniz var mı?

- Benim hayallerim çok büyük. Bir hayalimi gerçekleştirerek "Elveda" albümümü çıkardım. Sonuçta bu albüm, beni hayallerime ulaştıracak kapıyı araladı. Ama kapının arkasında hayal edilecek daha çok şey var!

Hayattaki en büyük başarınız nedir?

- Hayattaki en büyük başarım; şu anda etrafımda olan ve birlikte çalıştığımız bu kadar iyi insana, güzel dostlara ve muhteşem bir aileye sahip olmak.

UTANDIRAN ANLAR

Kaynanamdan hálá utanırım!

Geçtiğimiz yıllarda bir dizi film çekmiştik. O kadar kötü bir projeydi ki; dizinin ekranlarda gösterildiği günlerde Beyoğlu’nda gezerken insanlar bana bakıp, dizinin olumsuzluğunu hatırlayacak diye çok utanmıştım. Bir de ben evlendiğim günden itibaren, kaynanamın yanında çok utanırım.

AJANDA

29 AĞUSTOS

Keremcem ilk kez Sibel Alaş’la aynı sahneyi paylaşacak. Bu müzik ziyafeti, Miniatürk’ün konser alanında gerçekleştirilecek.

30 AĞUSTOS

Son zamanlarda yönetmenliğe hazırlanan Özcan Deniz, Rumelihisarı konserinde yazın son günlerine damgasını vuracak gibi görünüyor!
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!