Hayaller masallarda sözle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Hayaller masallarda sözle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 16:15

Hayaller masallarda sözle buluştu

Haberin Devamı

İstanbul, 20 Haziran (DHA) – Lüleburgaz Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında, Gençlik Parkı Camlı Köşk’te Masal Anlatıcısı Judith Liberman tarafından “Bana Bir Masal Anlat” isimli müzikli masal gösterisi gerçekleştirdi. Judith Liberman ile yola çıkılan masal diyarı yolculuğunda, hayaller sözle buluştu.
Paris’te doğan masal anlatıcısı, eğitmeni ve sanat terapisti Judith Liberman, 15 yıldır İstanbul’da düzenlediği masal gecelerinde çocuklara ve büyüklere masallar anlatıyor. UNESCO ve üniversitelerle “masallar” üzerine projeler yürüten Liberman, hiç karşılaşmamış ve tanışıklığı olmayan insanları masalın sonundaki heyecanda buluşturuyor. Yüz yüze iletişimin önemine değer veren Liberman, bu noktada da masalların devreye girdiğine inanıyor. Bilginin de sevginin de paylaştıkça çoğaldığını düşünen Liberman, bu sebeple hayat tecrübelerini ve tüm edinimlerini yüz yüze iletişime geçtiği insanlara aktarıyor.
İçimizdeki yıldız gözlü oyunbaz çocukla yeniden bağ kurduran Liberman, Lüleburgaz’da kendisini dinleyenleri masalların rehberliğinde bir araya getirdi. Gençlik Parkı Camlı Köşk'te Judith Liberman ile yola çıkılan masal diyarı yolculuğunda, hayaller sözlerle buluştu.
2002 yılında Sorbonne’da Master’ını tamamlayan Liberman, Paris konservatuvarı hikaye anlatıcılığı programını bitirmiş ve Pomona College (CA)’de tiyatro okumuştur. Doğaçlama teknikleri, ses, Hint hikâyeciliği, çocuklar için hikâye anlatıcılığı gibi farklı konularda, birçok seçkin anlatma sanatı eğitmeniyle çalışmış olan Liberman, Paris’te iki tiyatro grubunun kurucuları arasındadır. Paris ve New York’ta kitapevi, kütüphane ve okullarda masal anlatıcılığı yapmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!