Hayaller 3 boyutlu tasarıma dönüştü

Güncelleme Tarihi:

Hayaller 3 boyutlu tasarıma dönüştü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2017 13:31

Büyükşehir Belediyesi, hayal gücünü kullanarak birbirinden ilginç ürünlere imza atan tasarımcılara desteğini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Büyükşehir Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi'nin düzenlediği “Hayalimdeki Tasarım Yarışması" sonuçları açıklandı. Yaş sınırı olmaksızın herkese açık olan yarışmada sanal ortamda oluşturdukları nesneleri kullanan tasarımcılar, eserlerini üç boyutlu yazıcıda gerçeğe dönüştürdü. Hacettepe Üniversitesi Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi tarafından Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi kütüphanesine hibe edilen üç boyutlu yazıcıyı kullanan tasarımcılar, 1 ay boyunca hayal kurdukları nesneleri üç boyutlu yazıcı sayesinde tasarlayarak gün ışığına çıkardı. Dereceye giren yarışmacılar törenle açıklandı. Yarışmada Furkan Uçarı tasarladığı limon sıkacağı ile üçüncülük, Recep Taşkıran tasarladığı askılık ile ikincilik, Burçak Bal ise abajur ile birincilik ödülü aldı.

Haberin Devamı

ANNELERE GELİR KAPISI OLABİLİR

Hacettepe Üniversitesi "Herkes İçin Kütüphane" Projesi Program Direktörü Prof. Dr. Mehmet Emin Küçük, Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi kütüphanesini kullananlar kadar annelere de önemli mesajlar verdi. Üç boyutlu yazıcı teknolojisinin kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çeken Küçük, ”Bu teknolojiyi atıl bırakmayın. Özellikle de anneler mum kalıpları yapıp satabilirsiniz. Bunu gelir ve kazanç kapısı haline getirebilirsiniz” dedi. Yarışmada birinciye notebook, ikinci ve üçüncüye tablet bilgisayar hediye edildi.

BAKMADAN GEÇME!