Hayalini kurduğu bölüme 34 yaşında girdi

Güncelleme Tarihi:

Hayalini kurduğu bölüme 34 yaşında girdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2016 16:37

34 yaşında, evli, üniversite öğrencisi İsmail Murat Aydın; Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) üç alanda birinci oldu. 1999 yılında Anadolu Teknik Lisesi’ni bitirdi. Bugüne kadar altı sınava girdi. Tek hedefi Türkiye birinciliğiydi.

Haberin Devamı

İsmail Murat Aydın, “Çelik gibi bir sinire sahibim, sabırlıyım, başarımın altında bu yatıyor” diyerek, hedefleri olanlara sesleniyor. Aydın, “Kendimi zorlayıp, idealimdeki Türkiye birinciliğini gerçekleştirmek için tekrar tekrar sınava girdim. Bu başarıyı bekliyordum” derken adaylara da sabırlı olmalarını öneriyor.

2011’DE DE DERECE YAPTI

1999 yılında İstanbul Ticaret Odası Anadolu Teknik Lisesi’nden mezun olduktan sonra katsayı nedeniyle istediği bölüme değil de istediği üniversiteye gitti. Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri’nden mezun olduktan sonra İstanbul Devlet Konservatuvarı yarı zamanlı opera bölümünde eğitimini sürdürdü. Bir yandan profesyonel müzik ile ilgilenirken üniversiteye de devam etti. 2011 yılında girdiği üniversite sınavında ilk Türkiye derecesini yaptı. Y-YGS puanında Türkiye birincisi, Y-TM puanında ise 58’inci oldu. Kadir Has Üniversitesi İşletme Bölümü’nü kazandı. Şu anda bu üniversitenin son sınıfında, yani aktif olarak öğrenim hayatı devam ediyor.

Haberin Devamı

Eşi de eczacı olan İsmail Murat Aydın özel matematik dersleri veriyor. Aydın’ın tek ideali bu yılki sınavdan birincilikle çıkmaktı. Özel dersten kalan zamanda haftanın 6 günü 2-3’er saat düzenli çalıştı. Her gün iki deneme sınavı çözdü.

HEDEFİ PSİKOLOJİ OKUMAK

“Sınava hazırlananın temeli sağlam olmalı. Sabır bu işin olmazsa olmazı” diyen Aydın,“Eşim çok destek oldu. Onun desteklerini yadsıyamam. Açıkçası onun anlayışı, hoşgörüsü olmasa bazı şeylerin başarılması söz konusu değil” diyor.

Psikoloji okumak istediğini belirten Aydın, şunları söylüyor:
“Şu anda tek istediğim şey psikoloji okumak. Puanım belli bölümleri hak ediyor. Tıp da yazabilirim. Ama bunun parayla alınabilecek, bedel ödenebilecek bir karşılığı yok. Yüksek puan alan öğrenciler felsefe de, sosyoloji de yazabilmeli. Türkiye gerçekleri var. Ben 34 yaşındayım. Bu yaştan sonra tıp cenderesine girmek de kolay değil. Psikolojiye her zaman ilgim oldu, araştırmalarım da var. Nöropsikoloji alanında uzmanlaşmak istiyorum.”

Başarı için bunları yapın

Haberin Devamı

* Çelik gibi bir sinire sahip olun
* Temeliniz sağlam olsun
* Ulaşılabilir bir hedef belirleyin
* Hedef için strateji oluşturun
* Kendinizi iyi tanıyarak zayıf ve güçlü yanlarınızı açıkça görün
* Belirlediğiniz hedefe ulaşırken gün gün, hafta hafta nerede olduğunuzu, o hedefe ne kadar yaklaştığınızı kontrol mekanizmaları ile denetleyin
* Düzenli tekrar yapın
* Disiplin, askeri disiplin şart
* Çalışma yapmanız gereken yerleri doğru zamanda, doğru yerde yapın. Belli bir günde tekrar yapmak istiyorsanız asla aksatmayın
* Günde iki deneme çözün
* Günde en az 2-3 saat sınava çalışmaya ayırın
* Haftanın altı günü bu programı yapın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!