Hayalim Fatih Akın ile çalışmak

Güncelleme Tarihi:

Hayalim Fatih Akın ile çalışmak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2012 00:00

“Good Bye Lenin!” filmiyle ünlenen Daniel Brühl’ün başrolü üstlendiği “Eva”, Türkiye’de 3 Ağustos’ta vizyona giriyor. Ünlü oyuncu, bir siber teknoloji mühendisini canlandırdığı “Eva”yı ve çekimleri devam eden yeni filmi “Rush”ı Kelebek’e anlattı.

Haberin Devamı

* Siz İspanya’da doğan ve orada yaşayan bir Almansınız. Kendinizi hangi ülkeye daha yakın hissediyorsunuz?    

- Yüzde 50-yüzde 50 demek geliyor içimden bu soru sorulunca... Mesleğim için daha çok İngilizce konuşuyorum. Ama ana dillerim İspanyolca ve Almanca.
Zaten iki ülke arasında mekik dokuyorum.

* “Eva” filminin kadrosuna nasıl dahil oldunuz?

- Her erkek çocuk gibi ben de robotlara aşırı meraklıydım. Hep robot gibi hareket etmek ister, hatta taklitlerini yapardım. Filmin yönetmeni Kike Maillo’dan teklif geldiğinde de çocukluğumu hatırladım. Çocukluk yıllarıma dönüş için hoş bir ortam olacaktı, teklifi kabul ettim. Çekimlerde de çok eğlendik.

HIZ YAPMAYI KEŞFETTİM

* Siber teknoloji mühendisliği gibi bir dalda uzman olmak ister miydiniz?

- Kesinlikle evet. Zaten çekimler sırasında üstlendiğiniz rolü o kadar benimsiyorsunuz ki, elinizde olmadan hayaller alemine dalabiliyorsunuz. Tabii bunda Kike Maillo’nun da payı büyük.

* Ron Howard’ın “Rush” filminde ise Avusturyalı efsane Formula 1 pilotu Niki Lauda’yı canlandırıyorsunuz. Kendisiyle tanıştınız mı?

- Rolü kabul etmeden önce Niki Lauda’nın yaşamını ve 1970’lerde geçirdiği korkunç kazanın belgelerini izlemiştim. Film, onunla İngiliz pilot James Hunt’ın büyük rekabetini konu ediniyor. Ben de Hunt’ı oynayan rol arkadaşım Chris Hemsworth de sık sık Lauda ile bir araya geliyoruz. Bu arada hız yapmayı keşfettim. İnanılmaz bir deneyim!

Haberin Devamı

TARANTINO ANLATILMAZ YAŞANIR

* Siz Quentin Tarantino’nun “Inglourious Basterds” (Soysuzlar Çetesi) filminde de oynadınız. Nasıl bir deneyimdi?

- Tarantino’yu anlatmak için kelimeler yetmez. Onunla sette bire bir yaşamak gerek. İnanılmaz bir yönetmen. O bir dahi.

* Hâlâ Fatih Akın’la film çevirme hayaliniz  var mı?

- Hem de nasıl!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!