Hayalet korkusu

Güncelleme Tarihi:

Hayalet korkusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 19:27

SON dönemlerin en popüler sosyal ağlarının başında gelen Snapchat ile Instagram arasında kıyasıya bir rekabet başlıyor.

Haberin Devamı

Belirli bir süre gösterilen fotoğraf ve videolarla ün salan hayalet logolu Snapchat’ten sonra Instagram da aynı formatı hayata geçirdi. Önceki gün güncelenen Instagram uygulamasında artık albümünüze fotoğraf yüklememize gerek yok. Uygulamaya gelen yeni özellikle üstte bulunan ‘+’ tuşuna basan kullanıcılar 24 saat gösterilmek üzere fotoğraf ve video paylaşımları yapabiliyor.

3 MİLYAR DOLARLIK TEKLİF

Instagram’ın Snapchat karşısında bu hamleyi yapmasının sebebi 2013 yılına dayanıyor. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Instagram’ı satın almadan önce Snapchat’in Los Angeles’taki kapısını çaldı. Snapchat’in genç CEO’su Evan Spiegel ile uzun bir konuşma yapan Zuckerberg, 3 milyar dolarlık satın alma teklifinde bulundu. Spiegel, bu teklife yanaşmadı ve reddetti. Bunun üzerine Zuckerberg, Facebook çalışanlarıyla bir toplantı yaparak, benzer bir uygulama geliştirmelerini söyledi.

Haberin Devamı

KULLANICI SAYISI KORKUTTU

’Slingshot’ adında benzer bir uygulama geliştiren Facebook, çok geçmeden Snapchat’e yenildi ve bu uygulamayı yayından kaldırdı. Ancak Zuckerberg bununla yetinmedi. Snapchat benzeri video filtresi geliştiren Ukrayna merkezli ‘MSQRD’ uygulamasını satın aldı. Snapchat’in hızla büyüyerek günlük aktif kullanıcı sayısını 150 milyona çıkarması Zuckerberg’i bir hamle yapmaya daha zorladı. Bu hamle de Instagram’ın içerisinde yer aldı. Bundan sonraki dönemde iki şirket ve hatta iki CEO arasındaki rekabetin nasıl şekilleneceği ise Silikon Vadisi’nin merak edilen sorularının başında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!