'Hayal Perdesi' dünyaya açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Hayal Perdesi dünyaya açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2015 13:23

'Hayal Perdesi', 68 yıldır dünyanın dört bir yanından gelen sanatçılara performanslarını sergileme imkanı veren ‘Edinburgh Festivali'ne katılıyor. Sanat yönetmenliğini başarılı oyuncu Selin İşcan’ın üstlendiği ‘Hayal Perdesi’nin ilk yapımı olan, “İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz” festival izleyicisi ile buluşacak.

Haberin Devamı

Boris Vian’ın eseri olan ve Aleksandar Popovski’nin rejisiyle sahnelenen oyun, festival tarihinde İngilizce üst yazıyla sahnelenecek “ilk Türkçe oyun” özelliğini taşıyor.

Hayal Perdesi dünyaya açılıyor

‘İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz’ün oyuncu kadrosunda Devlet Tiyatroları ve Şehir Tiyatroları’nın önemli oyuncuları Reha Özcan, Ayşe Lebriz Berkem, Selin İşcan, Selin Tekman, Tuba Karabey, Nihat Alptekin yer alıyor.

Selin İşcan’ın projelendirdiği, bir Boris Vian klasiği olan 'İmparatorluk Kuranlar yahut Şümürz' (The Empire Builders) yazarın dünya tiyatrolarında en çok sahnelenen oyunu. Türkiye’de kazandığı başarıyla, Aleksandar Popovski’ye Yılın En Başarılı Yönetmeni oyuncu Selin İşcan’a 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü getiren 'İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz', dünyanın dört bir yanından gelecek sanatseverler için 05-18 Ağustos tarihleri arasında İskoçya'da 230 kişilik bir salonda her akşam saat 19:50’de sahnelenecek.

Hayal Perdesi dünyaya açılıyor



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!