Hayal Kahvesi’nde hayal gibi bir konser

GEÇ-TİĞİMİZ Cumartesi gecesi Tepe Prime Avenue’daki Hayal Kahvesi’nde çok sevdiğim bir arkadaşımın doğum gününe davetliydim.

Haberin Devamı

Aynı gece Jay Jay Johanson’un Hayal Kahvesi’nde konseri olduğunu, doğum günü yemeğine gitmeden sadece birkaç saat önce öğrendim. Bilet bulabildiğim için kendimi çok şanslı hissederken bu seferde son anda yapılan programa katılımcı bulmakta zorlandım. Sonunda, Jay Jay konserinden mahrum kalmama gönlü razı gelmeyen canım arkadaşım Çağdaş, beni yalnız bırakmadı ve birlikte yemek sonrası, Hayal Kahvesi’ndeki konsere kaldık. Konser biraz geç başlasa da, Jay Jay her zamanki gibi büyüleyiciydi ve kesinlikle Hayal Kahvesi’ne çok yakışmıştı. Mekanın adı gibi konserde hayal tadındaydı... Hemen hemen hiçbir konserini kaçırmadığım Jay Jay’i en kısa zamanda tekrar, böyle güzel bir mekanda dinlemeyi umut ediyorum.
Magazini takip ettiğim pek söylenemez ama, size birkaç küçük magazin haberi vereyim... Behzat Ç ekibi ve son olarak Sensiz Olmaz dizisinden hatırlayacağınız Murat Han da Jay Jay Johanson’u dinlemeye gelenler arasındaydı.

Teppanyaki Alaturka

Haberin Devamı

Türk halkı olarak, Adana ve Antep mutfaklarının vazgeçilmez unsuru olan ‘ocakbaşı’na ilgimiz malum... Gözümüzün önünde etler pişerken ocağın sıcağı, pişen yemeklerin kokusu bizi bizden alır... Kendi ocakbaşı kültürümüzün yanı sıra uzak doğu mutfağına olan ilgimiz de artarak devam ediyor. Artık chopstickleri rahatlıkla kullanabilmemiz ve hatta evde kendi kendimize yapabildiğimiz suşiler, Çin yemekleri bu merakımızın kanıtları...
Kısa zaman önce Çukurambar’da açılan Teppanyaki Alaturka bu iki konsepti birleştirmiş. Bu yeni mekanda ocakbaşı kültürünü uzak doğu yemekleriyle yaşayabiliyorsunuz. ‘Tepenyaki’ Japon mutfağında demir tabaklar kullanılarak pişirilen yemekler olarak biliniyor. Çoğu zaman da amaç yalnızca karın doyurmaktan çıkıp bir şova dönüşebiliyor. Teppanyaki Alaturka’da da son derece hünerli aşçılar size hem mini şovlar sunuyorlar, hem de size kısa sürede çok lezzetli yemekler servis ediyorlar. Yemek yapmayı seviyorsanız ve farklı tarifler denemekten çekinmiyorsanız, yalnızca Japon aşçıları izleyerek bile çok şey öğrenebileceğinize eminim...

Haberin Devamı

Ayrıca masalarda bulunan küçük kartlar sayesinde garsonunuzla veya aşçınızla kendi dillerinde de konuşmanız mümkün.
Beş duyuya hitap eden bu yeni mekanı mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.

Yazarın Tüm Yazıları