GeriSeyahat Hayal edebileceğiniz her şey Monako'da
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Hayal edebileceğiniz her şey Monako'da

Hayal edebileceğiniz her şey Monako'da

Akdeniz'e kıyısı olan Fransa'nın bağımsız şehir devleti Monako Prensliği tatilcilere pek çok ilginç deneyim vaat ediyor.

Spa, kumarhane ve 5 yıldızlı konforlu otelleriyle lüks turizminde dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alan Monako, müzeleri, tarihi merkezi, fuarları, Michelin yıldızlı restoranları, eğlenceli gece hayatı, uzak diyarların bitkileriyle bezenen etkileyici bahçeleri, sanatın en iyi örneklerinin buluştuğu galerileri ve prestijli butikleri ile unutulmaz bir tatil imkanı sunuyor.

Fransa’nın bağımsız şehir devleti Monako Prensliği, Akdeniz’in tüm güzelliklerini barındırıyor. 35 bin civarındaki nüfusuyla şirin bir tatil lokasyonu olan Monako, her yıl 6 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor. Tatilcilere lüks, kültür, sanat ve spor gibi alanlarda pek çok farklı aktivite imkanı sunan şehir, tatilcilere hayal edebileceklerinden fazlasını vaat ediyor.

Hayal edebileceğiniz her şey Monakoda

LÜKS FUARLAR VE KUMARHANELER

Lüks otellerden iki yıldızlı otellere kadar, her kesimden turiste otel seçeneği sunabilen Monako, seçkin otelleri ve kongre altyapısı ile çok tercih ediliyor. Antik çağlardan beri doğal bir liman olan ve dik kayalıklarla korunan Monako, lüks turizminde dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Monako Yat Fuarı ve dünyanın en lüks arabaların sergilendiği Top Marques Otomobil Şovu gibi etkinliklere ev sahipliği yapan şehir, kumarhaneleri ve spa’ları ile dünyaca üne sahip. Monako'nun kumarhaneleriyle bilinen zengin bir semt-şehri Monte Carlo’da yer alan ve mimari açıdan da eşsiz olan Monte-Carlo Kumarhanesi’nin yanı sıra, her yıl düzenlenen Grand Prix ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Hayal edebileceğiniz her şey Monakoda

DÜNYA MUTFAKLARININ EN İYİ ÖRNEKLERİ

Monako’nun dünya mutfaklarından farklı yemekleri sunan en iyi restoranlara ve yetenekli şeflere ev sahipliği yapması, şehrin bir lüks ve kültür emsali olarak anılmasına katkı sağlıyor. Lezzet ve sunumun görkemli bir şekilde bir araya gelmesini sağlayan birbirinden büyüleyici tarifler ve Michelin yıldızlı restoranlar, gurme turizmi meraklılarının Monako’yu tercih etmesine sebep oluyor.

Hayal edebileceğiniz her şey Monakoda

DİNLENDİRİCİ SPA’LAR VE EĞLENCELİ GECE HAYATI

Gece hayatıyla da ünlü olan Monako’da birbirinden lezzetli kokteylerin yapıldığı bar ve gece kulüpleri eğlence düşkünlerine pek çok seçenek sunuyor. Monako dinlendirici bir tatil hayali kuranlara da spa ve güzellik merkezleri ile hizmet veriyor. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyen tatilciler dinlendirici masajlar, arındırıcı vücut bakımları, uzak diyarların bitkileriyle bezenen etkileyici bahçeler ve yemyeşil alanlarla rahatlıyor.

KÜLTÜR VE SANAT DOLU BİR ŞEHİR

Monako’nun tarihi merkezindeki dar sokakları, alışveriş merkezleri, galerileri ve prestijli butikleri, ziyaretçilerin tatillerine renk katıyor. 1878 yılında, Charles Garnier tarafından tasarlanan Monte-Carlo Opera Binası görkemli duruşuyla ziyaretçileri büyülüyor. Prens Sarayı, Monako Katedrali, görkemli akvaryumu ve görülmeye değer köpekbalığı lagünü ile Oşinografi Müzesi, Napoleonik Hediyelik Eşya Müzesi, Visitation Şapeli Müzesi, Monako'nun Yeni Ulusal Müzesi, Pul ve Bozuk Para Müzesi ve Deniz Müzesi, tarih ve sanat dolu Monako’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Bir başka deyişle Monako büyüleyici bir tatilde hayali kurulabilecek her şeyi barındırıyor!

Hayal edebileceğiniz her şey Monakoda

BUNLARI YAPMADAN DÖNMEYİN

Hayal edebileceğiniz her şey Monakoda
Michelin yıldızlı restoranlarda gastronomi ziyafeti yapmayı unutmayın!

Hayal edebileceğiniz her şey Monakoda
Her yıl 600.000 şişe şampanyanın servis edildiği Monako’da istisnai tatları deneyimleyin.

Hayal edebileceğiniz her şey Monakoda
Dünyanın en iyi beş dans topluluğundan biri olan Les Ballets de Monte-Carlo’nun gösterileri sizi büyüleyebilir.

Hayal edebileceğiniz her şey Monakoda
Sağlık ve güzelliğin peşinde koşanlar dünyanın pek çok yerinden Monako’ya akın ediyor. “Anti aging” ve “fitness” gibi pek çok programla vücudunuzu arındırabilirsiniz. Lüks ve konforlu spa’larda kendinizi şımartabilirsiniz. Denizin faydalı özelliğini kullanan deniz suyu havuzlarında muhteşem bir deneyim sizi bekliyor.

Hayal edebileceğiniz her şey Monakoda
Her iki yılda bir Monako’da düzenlenen Formula 1’de en iyi yarış arabalarının yanı sıra, klasik ve vintage modelleri de görmek mümkün oluyor. 13-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında Monako’da yapılacak F1 ile adrenalinizi yükseltebilirsiniz.

Hayal edebileceğiniz her şey Monakoda
Bahar aylarını renklendiren “Printemps des Arts” festivalinde dünyanın dört bir yanından gelen önemli sanatçıları izleyebilirsiniz.

False