Ege Haberleri

EGE

    Havyar kralı

    Mustafa OĞUZ / İZMİR, (DHA)
    09.07.2009 - 20:11 | Son Güncelleme:

    TARİHİ Kemeraltı Çarşısı’ndaki Abacıoğlu Hanı’nda 40 yıldır faaliyet gösteren Rafael Palombo, diğer kentlere havyar pazarlıyor. Türkiye’nin başta istanbul olmak üzere sahil kentlerine havyar satan Rafael Palombo, balığın karnından yumurta çıkartmanın incelik istediğini, bunun da tıpkı cerrahın ameliyat yapmasına benzediğini dile getirdi. Havyarı, bal mumlarıyla sararak dayanıklı hale getirdiğini belirten Palombo, “İzmir’de bu işi benden başka yapan yok. Kilo fiyatı, 150-250 TL arasında değişiyor. Ekonomik durumu iyi olan, ağzının tadını bilenler tercih ediyor. Tadının yanında cinsel güçü arttırdığı ve yüksek protein içerdiği için de tercih ediliyor. Havyar, levantenlerden kalma bir yemek kültürü. En fazlada onlar tüketiyor. Müşterilerim arasında turistik oteller, restoranlar da var. Krizden satışlarımız etkilenmedi. Zaten bunu imkanı olan yiyor. Birçok kişi adını duyar ama havyarı tanımaz” dedi.
    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNAN HABERLER

        Sayfa Başı