Havuzda şölen

Güncelleme Tarihi:

Havuzda şölen
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yüzyılın son Avrupa Yüzme Şampiyonası dün İstanbul'da start aldı

43 ülkeden toplam 995 sporcunun mücadele ettiği Ataköy Olimpik Havuzu'ndaki 24. Avrupa Yüzme, Atlama ve Senkronize Yüzme Şampiyonası'nın açılışı muhteşem görüntülere sahne oldu.

İstanpool '99

24. Avrupa Yüzme, Atlama ve Senkronize Yüzme Şampiyonası, (İstanpool '99) dün İstanbul'da başladı. Ataköy Olimpik Yüzme Havuzu'nda 11 gün sürecek olan şampiyonaya, Türkiye ile birlikte 43 ülkeden toplam 995 sporcu ve 600'e yakın idareci katılıyor. Şampiyonanın ilk gün sabah seansında senkronize yüzme elemeleri yapıldı.

Senkronize

17 sporcunun katıldığı solo senkronize yüzme elemelerinin sabah yapılan bölümünde sporcularımızdan Begüm Özüekren, 71.880 puanla son sırada yer aldı. Elemelerde Rus Olga Brusnikina 98.120 puanla birinci, Fransız Virginie Dedieu 96.080 puanla ikinci, İtalyan Giovanna Burlando da 94.720 puanla 3. oldu.

Muhteşem

Şampiyonanın dün akşamki resmi açılış töreni ise muhteşem görüntülere sahne oldu. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü ile çok sayıda seçkin davetlinin de hazır bulunduğu açılış töreninde, çeşitli müzik ve dans gösterileri yapıldı.

Su perileri

Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda mücadele eden bayan sporcular, yetenekleri kadar güzellikleriyle de büyük ilgi çekiyorlar. Dün sabah yapılan senkronize yüzme elemelerinde birbirinden güzel bayan yüzücüler, havuzdaki estetik hareketleri ile su perilerini andırıyordu.

Güzel antrenör

Sporcular havuzda mücadele ederken, kenarda taktik veren antrenörleri de en az onlar kadar efor sarfediyor. Alman Milli Takımı'nın güzel antrenörü de yüzücülerine son uyarıları yapıp, onları motive etmek için bir hayli uğraş verdi.

Kuş uçmuyor

Ülkemiz açısından büyük önem taşıyan bu dev organizasyonun başlamasıyla birlikte güvenlik güçleri, Ataköy Spor Kompleksi ve çevresinde sıkı güvenlik önlemleri aldılar. Güvenlik, uydu aracılığıyla yapılırken, havuzun 8 kilometre çevresindeki her hareket bu sistemle denetleniyor. Şampiyonayı izlemeye gelen seyirciler ve basın mensupları girişte tek tek arandı. Spor kompleksine giriş yapan otomobiller de özel birimler tarafından kontrol edildi. Kısacası güvenlik güçleri şampiyonanın yapıldığı spor kompleksinin içinde ve çevresinde adeta kuş uçurtmadı.

43 ülke yarışıyor

24. Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda Türkiye ile birlikte toplam 43 ülkenin sporcuları mücadele ediyor. Andorra, Ermenistan, Avusturya, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs Rum Kesimi, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Almanya, İngiltere, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İsrail, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Makedonya, Moldova, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, San Marino, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Ukrayna ve Yugoslavya'nınn sporcuları madalya için yarışacak.

300 milyon kişi izleyecek

Bu dev organizasyonu, dünyada yaklaşık 300 milyon kişinin, televizyon aracılığıyla izleyecekleri açıklandı. Avrupa Yüzme Birliği'nin (LEN) resmi yayın kuruluşu TRT, süper ağır çekim, robot, sualtı gibi son teknolojiye uygun toplam 24 kamerayla şampiyonayı dünyaya aktaracak. Ayrıca Avrupa Yayın Birliği (EBU) üyesi 22 yabancı televizyon kanalı ile 12 radyo da İstanbul'daki heyecanı ülkelerine aktaracak. Eurosport ise 16 dilde, toplam 63 saat TRT'nin görüntüleriyle yayın yapacak.

Yıldızlar rekor arayacak

Şampiyona'da dünyanın birbirinden ünlü sporcuları madalya ve rekor için yarışacak. 1992 ve 1996 olimpiyatlarında altın madalya kazanan Rus Alexander Popov 50 ve 100 metrenin en büyük favorisi. İsveçli Lars Frolander, İngiliz Mark Foster, Popov'u zorlayacak. Bayanlar yüzmede ise ünlü Alman Sandra Voelker ve Franziska van Almsick'in üzerinde olacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!