Havuzda milli ayıp

Güncelleme Tarihi:

Havuzda milli ayıp
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yüzme Milli Takımı’nda yine İzmirli sporcu yok

Yaş grupları dışında iki yıldan bu yana Milli Takım'a yüzücü veremeyen İzmir, Finlandiya'da yapılacak Avrupa Büyükler ve Fransa'daki Avrupa Gençler Şampiyonası öncesi yine kahroldu

BİR ZAMANLAR KRALDI Bir dönem havuzlarda fırtına gibi esen, yüzme sporuna Özün kardeşlerden Yakut Alca'ya, Sebla Tanık'tan Kaan Berberoğlu'na kadar birbirinden başarılı kulaçlar kazandıran İzmir, geçmişini mumla arıyor. İki yıldan bu yana yaş grupları dışında, gençler ve büyükler kategorilerinde Milli Takım'a sporcu veremeyen İzmir kulüpleri, Avrupa Şampiyonası öncesi bu ayıbı bir kez daha yaşadılar.

KADRO AÇIKLANDI Finlandiya'da 30 Haziran-9 Temmuz arasında yapılacak Avrupa Büyükler Şampiyonası ve Fransa'da 27-30 Temmuz'da düzenlenecek Avrupa Gençler Şampiyonası'na katılacak Milli Takımlar’a bir tek İzmirli'nin çağırılmaması, bu spora gönül verenleri kahretti. İki yıl önce Milli Takım'a giden son İzmirli kulaç olan İlkay Dikmen'in ay-yıldızlı ekibe Fenerbahçeli bir sporcu olarak davet edilmesi ise bu üzüntüyü ikiye katladı.

TURAN DA ÜZGÜN Gelişmeleri üzüntüyle izlediğini söyleyen Yüzme Federasyonu Asbaşkanı Ünsal Turan, Altay ve K.Yaka'nın yüzme şubelerini kapatmalarından sonra havuzda çöküşün hızlandığını belirterek şöyle konuştu: ‘‘Rekabetin ortadan kalkmasından sonra eğitim kaygısının ön plana çıkması, İzmir'i geriye itti. Arada sivrilen sporcuları da İstanbul kulüpleri büyük rakamlarla transfer etti. Sonuçta ortaya üzücü bir tablo çıktı.’’ Mustafa KANARYA

O şimdi Fenerli

İZMİR'in son yıllarda yetiştirdiği en başarılı yüzücülerden İlkay Dikmen, iki yıldan bu yana Fenerbahçe adına kulaç atıyor. Finlandiya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası için Milli Takım'a davet edilen genç sporcu, en azından final yüzmek için çaba gösterecek. Yine İzmir'den yetişip, Galatasaray'a transfer olan Hakan Kiper ise sakatlığı nedeniyle Milli Takım'dan affını istedi.

Atlama 1 numara

FİNLANDİYA’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda Kule ve Tramplen Atlama Milli Takımı'nı her zamanki gibi İzmirliler Mehmet Denizeri ve Erinç Kuzucu Finlandiya'da ay-yıldızlı mayo ile mücadele ederken, Atlama Milli Takımı'nın antrenörlüğünü yine bir İzmirli olan, Cem Görgül üstlenecek.

Erkan tek aday

YENİ Turgutluspor'un geçen hafta çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen kongresi bugün Belediye Nikah Salonu'nda saat 21.30'da yapılacak. Takviyeli bir liste ile yeniden göreve talip olan Belediye ve Kulüp Başkanı Yunus Erkan, ‘‘2.Lig'de kalıcı bir takım kurup üst sıralar için mücadele edeceğiz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!