Havuzda kavga bitmedi

Güncelleme Tarihi:

Havuzda kavga bitmedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yüzme Federasyonu Başkanı Haluk Toygarlı, başarı için sistem değişikliği ve yabancı antrenör gerektiğini belirtti. Derya Büyükuncu'nun babası Prof.Yılmaz Büyükuncu ise oğlu için ‘‘Bitti’’ denmesini kabullenemediğini söyledi...

Yüzme Federasyonu Başkanı Haluk Toygarlı, rekortmen yüzücü Derya Büyükuncu hakkında medyada çıkan haberlerin bilgisi dışında olduğunu açıkladı ve milli takımımızın başarılı olabilmesi için sistem değişikliğinin gerekli olduğunu açıkladı. Toygarlı, milli takımın kulüpsüz bir teknik direktörle yönetilmesi gerektiğini belirterek, yabancı çalıştırıcı üzerinde durdu.

OĞLUM DAHA BİTMEDİ

Derya Büyükuncu'nun babası Prof.Dr. Yılmaz Büyükuncu, oğlunun şampiyona öncesi çıkan haberlerle moralinin bozulduğunu, diğer sporcuların da bu tür demeçlerle yıkıldığını belirterek, ‘‘Derya artık bitti denilmesini kabullenemiyorum. Derya, bu şampiyonaya hazırlanmak için 7 ay okuluna gidemedi. Şampiyonadan 8 gün önce de ayağından talihsiz bir sakatlık geçirdi. Derya'ya devlet gereği gibi baktı o birşey vermedi diyorlar. Oğlum 1991 yılında ABD'ye giderken spor vakfından sadece 100 milyon lira yardım almıştı. Bugüne kadar da devlet, ödüllerle birlikte 5 bin dolar verdi. Ayrıca Derya, ABD'den ve Avrupa'dan çok teklifler almasına rağmen, (Ben Türkiye'de Türk olarak yüzeceğim) diyerek teklifleri geri çevirmiştir’’ dedi.

Rekortmen yüzücümüz Derya Büyükuncu henüz bitmediğini, 23 yaşında olduğunu belirterek, ‘‘Yeni başlıyorum. Haksız demeçler beni yıktı. Ancak bundan sonra beni izlemeye devam edin. Devletten 15 yılda toplam 5 bin dolar ödül aldım. Bunu aya bölersek 20 dolar düşer. En büyük sorunumuz tecrübesizliktir. Rakiplerimiz Avrupa Şampiyonası'na yarış üstüne yarışa girerek hazırlanırken, biz tek bir uluslararası yarışmaya bile katılamadık’’ dedi.

Özüak: 10 rekor kırdık

33 yıldır milli takımlarda görev yapan ve halen teknik komite başkanı olan Yılmaz Özüak, yüzme sporumuzun 89-90 yılından sonra gerilemeye başladığını söyledi. Özüak, ‘‘Başarı ancak sürekli kamp ve bol uluslararası yarışmalarla gelir. Bu şampiyonada başarısız olduk ama 10 Türkiye rekoru kırdık ve 5 sporcumuz da olimpiyat barajından geçti. Türkiye'de belli bir seviyeye gelen elit yüzücülerimiz başarılı olabilmek için ABD'ye gidiyor. Derya Büyükuncu ise Bari'deki Akdeniz Oyunları'ndan bu yana iki yılda tek bir yarışmada bile yarıştırılamadı’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!