Havarinin mezarı bulundu

Denizli’deki Hierapolis (Pamukkale) antik kentindeki kazılarda, Hz. İsa’nın 12 havarisinden biri olan ve 2 bin yıl önce Romalılar tarafından öldürülen St. Philippus’un mezarı bulundu.

Kazılara 32 yıldır başkanlık eden Prof. Dr. Francesco D’Andria, “Henüz mezarı açmadık. Bu buluş Hıristiyan dünyası ve arkeoloji için çok önemli. Hıristiyanlar buraya hacı olmaya gelecek” dedi. Mezarı açmak konusunda acele etseler iyi olur, bir sabah açılmış bulabilirler.

GÖRÜNMEZ KAZA
Elektriğin nereden geleceği belli değil


Yurt genelindeki yüksek gerilim her köşeye sinmiş görünüyor. Ay başında Antalya Konyaaltı plajında duş almak isteyen bir çocuk elektrik akımına kapılıp hayatını kaybetmişti, bu hafta da İzmir Gaziemir’den Fırat Kaya çarpıldı. Fırat’ın hatası, dereye kaçan topunu almak isterken köprü korkuluklarına tutunmak oldu. Korkuluklarda, kaçak çekilmiş bir kablo nedeniyle elektrik vardı. Yedi kez kalbi duran Fırat’ın hayati tehlikesi sürüyor.

GÜZELLİK
Hamamda bayıldılar


Bayburt merkezdeki Çarşı Hamam’da geçen hafta 17 kadın bayıldı, bir kadın hayatını kaybetti. Nedeni, güzelleşme çabası. Kadınların vücuttaki tüyleri dökmek için kullanılan zırnık otundan zehirlendiği sanılıyor.

PROTESTO
Kars’ta yeni heykel krizi


Kars’ta yıkılan İnsanlık Anıtı’nın bulunduğu yere çıkan iki Hollandalı turist, olayı protesto etmek için küçük heykeller bıraktı. 34 yaşındaki Elke Merije ile 32 yaşındaki Wouter Anton, yanlarında getirdikleri alçıdan yapılmış el figürlerini, anıtın kaidesine yan yana dizdi. Turistler hakkında polis inceleme başlattı. Heykelleri de basına poz verdikten sonra Karslı çocuklar aldı. El işaretlerinin ne anlama geldiği henüz belirlenemedi.

ŞEHİRCİLİK
O çukur senin bu çukur benim

Bolu’da geçen hafta otomobiliyle belediyenin açtığı çukura düşünce arkadaşının otomobilini alarak hasta ziyaretine giden İsmail Koç (63), yine belediyenin açtığı başka bir çukura düştü. Emekli memur İsmail Koç, “Aracım tamirde, belediyeden davacı olacağım” dedi.

MİNİ TEST
1. Boşandıklarını duyuran İpek Tuzcuoğlu-Yener Gürsoy çiftinin arasının, kıskançlık yüzünden açıldığı iddia edildi. Eşini kıskandığı söylenen Yener Gürsoy iddialar üzerine ne dedi?
a. Kıskançlık Allah’ın emri, şu boşanma olmasa
b. Seven kıskanır
c. Kıskanç daha çok sever ama kıskanç olmayan daha iyi sever
d. İpek uzun zamandır dağ köyünde yaşıyor, orada en fazla öküzlerden kıskanabilirim

2. “Böyle ağlayabileceğimi hiç bilmezdim.” Bu itirafı kim yaptı?
a. Derya Büyükuncu röportajlarını gördükçe çileden çıkan Nihat Doğan
b. Küçük Sırlar dizisinin ağlama sahnelerinde gerçekten ağlayan Burak Özçivit
c. Hemen her konserinde gözyaşlarına boğulan Volkan Konak
d. Geçen cumartesi divan kurulu toplantısı yapan Fenerbahçe yöneticileri

3. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a göre Norveç katliamı neden yaşandı?
a. Batıda giderek yükselen İslam fobisi nedeniyle
b. Saldırgan Anders Behring Breivik cinnet geçirdiği için
c. İnternette filtre olmadığı için
d. Saldırgan, yeni bir Avrupa ve Ortadoğu yaratmak istediği için

4. Steve Jobs’ın başında bulunduğu, dünyanın en büyük teknoloji şirketi Apple’ın kasasında, dünyanın en büyük ekonomisi ABD’nin bütçe nakit dengesinden daha fazla para var. Miktarı biliyor musunuz?
a. 75.8 milyar dolar
b. 73.7 milyar dolar
c. 81.2 milyar dolar
d. 73.4 milyar dolar

Cevaplar: 1.d, 2.b, 3.c, 4.a
Yazarın Tüm Yazıları