Havalimanındaki suikast görüntüleri ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Havalimanındaki suikast görüntüleri ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2017 09:08

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un üvey ağabeyi Kim Jong-nam cinayeti ile ilgili görüntüler ortaya çıktı. Kuala Lumpur havalimanında bir kadın arkadan yaklaşarak Kim Jong Nam'ın gözlerini kapatırken, bir diğer kadın ise kurbanın yüzüne kimyasal madde sıkıyor.

Haberin Devamı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un üvey ağabayi Kim Jong-nam'ın Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur havalimanında öldürülmesinin yankıları sürüyor.

Malezya televizyonları güvenlik kameralarına yansıyan suikast anlarını ekranlara taşıdı. Görüntülere göre kalabalığın arasında bekleyen Kim Jong-nam'ın yanına yaklaşan iki kadından beyaz giyimli olanı Kim Jong-nam'ın gözlerini eliyle kapatıyor, diğeri ise yüzüne zehir sıkıyor. İki kadın olayın ardından hızla olay yerinden uzaklaşıyor.

Ne olduğunu anlayamayan Kim polislerin yanına gidiyor ve yaşananları aktarıyor. Polisler ve kurban havalimanı içerisinde dolaşıyorlar, tıbbi yardım için bir kliniğe gidiyorlar.

Haberin Devamı

Malezya basını, hafta sonu Kim'in bir koltukta bilincini kaybetmiş bir şekilde otururken çekilmiş fotoğraflarını manşetten vermişti. Olayla ilgili şimdiye kadar ikisi kadın, dört kişi gözaltına alındı.

DÖRT KUZEY KORELİ ARANIYOR
Malezya polisi, saldırının olduğu gün bu ülkeden ayrılan dört Kuzey Koreli erkeğin arandığını duyurdu.

Haberin Devamı

Reuters, aranan dört Kuzey Koreli'den en az üçünün, Endonezya'nın başkenti Cakarta'dan Dubai'ye giden bir uçağa bindiğini bildirdi.

Malezya basını, bu dört kişinin daha sonra, Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'a vardığını belirtti.

Havalimanındaki suikast görüntüleri ortaya çıktı

MALEZYA KUZEY KORELİ ELÇİDEN İZAHAT İSTEDİ
Malezya hükümeti, Kim Jong-nam suikastıyla ilgili olarak basına eleştirel açıklamalarda bulunan Kuzey Kore’nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Kang Chol’dan izahat istedi.

Malezya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Büyükelçi Kang’ın İkili İlişkiler Genel Müdür Vekili Zeynel Abidin tarafından çağrıldığı duyuruldu. Açıklamada, Malezya hükümeti aleyhinde suçlamalarda bulunan Büyükelçi Kang’dan izahat talep edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, “Kuzey Kore büyükelçisinin iddiaları asılsızdır. Malezya hükümeti ülkenin onurunu zedeleyecek her türlü suçlamaları ciddiye almaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Malezya Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Kuzey Kore Büyükelçiliğinin Kim Jong-nam’ın ani ölümünden ve otopsiden haberdar edildiği, araştırmanın da şeffaf bir şekilde sürdürüldüğü ifade edildi. Açıklamada Kim Jong-nam’ın cenazesinin otopsinin ardından yakınlarına teslim edileceği belirtildi.

MALEZYALI ELÇİ GERİ ÇAĞRILDI
Malezya'nın Kuzey Kore'deki büyükelçisini de görüşmede bulunmak için geri çağırdığı açıklandı.

Kuzey Kore Büyükelçisi, Cuma günü düzenlediği basın toplantısında, "düşman dış güçlerle" Malezya hükümetinin işbirliği yaptığını öne sürerek, havalimanında öldürülen Kim Jong-nam’ın naaşının derhal kendilerine teslim edilmesini istemişti. 

Haberin Devamı

Chol, Kuala Lumpur'daki morgun önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Malezya'nın otopsiyi "tek taraflı yürüttüğünü ve Kuzey Korelilerin dahil olmasını engellediğini" iddia ederek, otopsi sonucunu reddedeceklerini açıklamıştı.

Malezyalı yetkililer ise şüpheli ölüm olayının kendi topraklarında gerçekleştiğini ve hükümetin soruşturma yükümlülüğü bulunduğunu ifade etmişti.

Kuzey Kore'nin eski lideri Kim Jong-il ile Güney Koreli oyuncu Sung Hae-rim'in evlilik dışı ilişkilerinden dünyala gelen Kim Jong-nam, herhangi bir resmi unvanı olmaksızın yurt dışında yaşıyordu.

Kim, amcası Jang Song-thaek Aralık 2013'te öldürülmesinin ardından ülkeden kaçmıştı. Kim Jong-nam 2011'de Makao'da bir suikasttan kurtulmuştu.

Haberin Devamı

Güney Kore istihbaratı, Kim Jong-nam'ın Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un emriyle öldürüldüğüne inanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!