Havalı tabancayla 2 çocuğu sırtından vurdu: Serbest

Güncelleme Tarihi:

Havalı tabancayla 2 çocuğu sırtından vurdu: Serbest
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2017 01:06

ERZURUM'da 19 Haziran akşamı Palandöken ilçesi Adnan Menderes Mahallesi'ndeki evinde iftar saatini bekleyen 27 yaşındaki Ömer Murat Akçay, apartmanın dördüncü katındaki evinin penceresini açtı ve havalı tabancayla sokağa doğru birkaç el ateş etti.

Haberin Devamı

Ömer Murat Akçay’ın havalı tabancasından çıkan bilyelerden ikisi karşı apartmanın önünde oynayan 4 yaşındaki Sümeyye B. ve İkra K.'nın sırtına saplandı. Vurulduğunu anlamayan ve annelerinin atletlerindeki kanı görmesiyle durumları fark edilen 2 çocuk, ambulansla Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Burada yapılan kontrolde çocukların sırtlarından vurulduğu anlaşıldı. İkra K. ameliyata alındı ve vücudundaki saçma çıkarıldı. Sümeyye Boz ise hastanede müşahade altına alındı.

Gözaltına alınan Ömer Murat Akçay, “İftar saati canım sıkıldı. Tabanca ile ateş edesim geldi. Sokakta duvarın üstünde kola şişesi duruyordu. Bir el ateş ettim vuramadım sonra bir el daha ateş ettim, şişeyi vurdum. Bu arada bahçenin içinde çocukları gördüm ama ben onlara ateş etmedim. Benim avcılık belgem var, silah da benim üzerime kayıtlı” diye konuştu.

İkametinde bulunan ve olayda kullanılan ve her seferinde tek bir bilye atan havalı tabanca ve 2 kutu bilye ile birlikte gözaltına alınan Ömer Murat Akçay, adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!