Havalı Kartal: 4-0

Güncelleme Tarihi:

Havalı Kartal: 4-0
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2001 02:03

Beşiktaş, Y.Yozgatspor engelini güle oynaya geçti. Siyah beyazlı ekip, Tayfur, Bayram, Baya ve Ahmet Dursun'un golleriyle farka koşarken, İlhan'ın penaltı vuruşunu kaleci Diallo kurtardı.

Süper Ligde son 5 maçını kazanarak şampiyonluk potasına giren Beşiktaş, G.Saray ve F.Bahçe'nin havlu attığı Türkiye Kupası'nda çeyrek finale adını yazdırdı. Siyah beyazlılar, İlhan'ın ayağından bir de penaltı kaçırdığı maçta Y.Yozgatspor'a gol yağdırdı: 4-0.

Maça fırtına gibi başlayan Kartal, Yaw'ın İlhan'ı ceza sahasında düşürmesi üzerine penaltı kazandı. İlhan'ın vuruşunda kaleci Diallo gole izin vermedi. Kaçan penaltı, golün müjdecisiydi adeta. Nitekim 5 dakika sonra kaptan Tayfur'la aradığını buldu siyah beyazlı ekip. Soldan nefis çalımlarla ceza alanına sokulan Tayfur, mükemmel bir şut çıkardı. Kaleciyi geçen top, üst direğe de çarpıp ağlarla buluştu: 1-0. Baskılar sonucu değiştirmeyince devre bu skorla kapandı.

Taraftarının da desteği ile ikinci yarıda ataklarını sıklaştıran Beşiktaş, 61'de farkı 2'ye çıkardı. Sertan'ın korner atışında topu önünde bulan Bayram, yakın mesafeden dokundu: 2-0.

67'de Sertan ortaladı, Baya kafayla topu ağlara yollayıp, farkı 3'e çıkardı: 3-0. Oyuna sonradan giren Ahmet Dursun, 85. dakikada orta sahadan kaptığı topu ceza alanına kadar sürüp sert bir şutla maçın skorunu belirleyen golü kaydetti: 4-0.

NOTLAR

Denizli şampiyon yap bizi!

Siyah beyazlı taraftarlar, Y.Yozgatspor'la oynanan kupa maçında takımlarına destek verirken, bir yandan da ezeli rakipleri F.Bahçe'ye gönderme yaptılar. Ligde son iki maçını kaybeden, kupadan da elenen rakiplerini dillerine dolayan taraftarlar, ‘‘Mustafa Denizli, şampiyon yap bizi!’’ diye tempo tuttu.

Thomas Myhre iddiayı kazandı

Beşiktaş'ın Norveçli kalecisi Thomas Myhre, kongre üyeleri Hüseyin Mican, Adem Akçay ve Yemen Ekşioğlu ile girdiği iddiayı kazandı. Myhre, F.Bahçe derbisinden sonra kongre üyeleriyle ‘‘Oynadığım her maçı kazanırız’’ diyerek G.Birliği ve Y.Yozgatspor maçları için de iddiaya girmişti. Myhre böylece, kız arkadaşıyla birlikte buzdolabı, televizyon ve boğazda akşam yemeği kazandı.

Tayfur: Kızıma armağan

Beşiktaş'ın farklı kazandığı Y.Yozgatspor maçının 26. maçında attığı nefis golle açılışı yapan kaptan Tayfur, baba olmanın heyecanını yaşıyor. ‘‘Golümü bugün dünyaya gelcek kızıma armağan ediyorum’’ diyen tecrübeli futbolcu, ikinci mutluluğu birarada yaşadığını söyledi.

Kuralar 4 Ocak'ta

Türkiye Kupası çeyrek final maçları ile 2. Lig (B) Kategorisi yükselme ve klasman grubu müsabakalarının kuraları 4 Ocak 2002 tarihinde, Beylerbeyi’ndeki merkezde çekilecek.

STAT: BJK İNÖNÜ

BEŞİKTAŞ: 1 Myhre (***), 16 Khlestov (****), 14 (Dk.82 Ümit), 25 Ali Eren (***), 5 Ronaldo (****), 2 (Dk.76 Necat **), 4 A.Yıldırım (***), 3 Tayfur (****), 7 Baya (***), 11 Bayram (***), 19 İbrahim (***), 26 İlhan (***), 10 (Dk.69 A.Dursun **), 15 Sertan (***)

Y.YOZGAT: 1 Diallo (**), 51 Özgür (**), 16 Selim (**), 4 Cihat (**), 34 Savaş (**), 56 (Dk.46 M. Özer *), 59 Hüseyin (**), 22 (Dk.64 Gürçay *), 15 Yaw (**), 66 İlker (**), 7 Cengizhan (**), 8 Hamza (**), 17 Preko (*), 11 (Dk.46 Arben *)

GOLLER: Dk.26: Tayfur, Dk.61: Bayram, Dk.67: Baya, Dk.85: A.Dursun

KAÇAN PENALTI: Dk.21: İlhan

SARI KARTLAR: Dk.67: Diallo, Dk.78: Khlestov, Dk.90: Sertan

HAKEMLER: Sebahattin Bitirim (***), Birol Budan (***), B.Tuncay Akkın (***)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!