'Havai fişekler yasaklansın' kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Havai fişekler yasaklansın kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2016 18:47

'Havai fişekler yasaklansın' kampanyası

Haberin Devamı

Latif SANSÜR/KUŞADASI (Aydın), (DHA)- AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde doğaya ve canlılara kalıcı zararlar veren havai fişek atılmasının yasaklanması için sosyal medyada kampanya başlatıldı.
Kuşadası'nda düğünler başta olmak üzere özel günlerde atılan havai fişeklerin yasaklanması istendi. Sosyal medyada sıklıkla paylaşılan "Havai fişek atmayın. 3-5 dakikalık görsel zevk için insanların ve diğer canlıların sağlığı ile oynamayın" başlıklı yazı takipçilerin ilgisini çekti. Havai fişeklerin doğaya ve canlılara verdiği zararların sıralandığı yazıda, görsel zevk için yapılan gösterilerin kuşları sağır ettiği, gözlerine zarar verdiği, kuluçkadaki kuşların yuvalarını terk edip kaçmasına veya yuvadan yumurtalarını düşürmesine neden olduğuna dikkat çekildi. İçindeki kimyasalların kanser, astım ve bronşite neden olduğu, işitme organlarında hasar oluşturarak insanlara da zararlar verdiği belirtilen havai fişeklerin, yangın riskini arttırdığı da vurgulandı.
Havai fişek gösterilerinin zararlarını göz önünde bulunduran Sea Light Oteli Genel Müdürü Turhan Kesim'in tüm birimlere gönderdiği yazıda, "Yapılan araştırmalar ve sonuçları bu uygulamanın doğaya ve özellikle kuş ırklarına kalıcı hasar verdiğini göstermektedir. Bu sonuçlar ışığında; çevre ve doğaya olan sorumluluklarımız ve saygımız çerçevesinde işletme faaliyetlerinde ve banket çalışmalarımızda havai fişek ve benzeri faaliyetler uygulanmayacaktır" ifadesine yer verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!