Havai fişek atan taraftarlara 6 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Havai fişek atan taraftarlara 6 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2013 15:33

Fenerbahçe- Bate Borisov takımları arasında seyircisiz oynanan maç esnasında, stat dışından saha içine havai fişek attığı iddiasıyla 7 kişiye, 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Savcılık olayın, maçı sabote etmek amaçlı kasten gerçekleştirildiğini belirterek şüphelilerin seyirden yasaklanmasını talep etti. Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda geçtiğimiz Şubat ayında seyircisiz oynanan Fenerbahçe- Bate Borisov Avrupa Ligi maçında sahaya havai fişek attıkları gerekçesiyle 7 kişi hakkında 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Savcılık şüpheliler hakkında seyirden yasaklanma cezasını da talep etti.

"MAÇIN OYNANMASINI ENGELLEMEK AMAÇLI"


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 21 Şubat 2013 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda seyircisiz olarak oynanan Fenerbahçe- Bate Borisov takımları arasındaki maçın ikinci
yarısında Maraton Tribünü'nün dış kısmından maçın oynanmasını engellemek amacıyla gemici feneri diye tabir edilen fişeklerin yakılarak atıldığı belirtildi.

FOTOĞRAFLARINI PAYLAŞINCA YAKALANDILAR
Yakılarak atılan meşalelerin stat içerisine düşerek tribünlerde yangın çıkması ve tribüne serili halde bulunan bayrağın yanmasına sebebiyet verdiği ifade edilen iddianamede, çıkan yangın sebebiyle müsabakanın durduğu, daha sonra olayı gerçekleştiren şüphelilerin, eylemi gerçekleştiren kişiler olarak fotoğraf çektirip sosyal paylaşım sitesine koymaları neticesinde yakalandıkları kaydedildi.

MAÇA GÖRSELLİK KATMAK İÇİN
Şüphelilerin olayla ilgili alınan beyanlarının da yer aldığı iddianamede, müsabakayı izlemek için Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'na gittikleri, sahanın dışına kurulan dev ekranların yanına geldiklerinde 10 adet fişeği de beraberinde getirdikleri belirtildi. Maça görsellik katmak amaçlı meşaleleri ateşlediklerini, rüzgar sebebiyle fişeklerin stadyuma düştüklerini belirten 7 şüpheli, hatıra olsun diye sosyal paylaşım sitesinde görüntüleri yayınlayıp suçlamaları kabul etmedikleri ifade etti.

SAVCILIK: MAÇI SABOTE ETME AMAÇLI, KASTİ EYLEM
Savcılık, şüphelilerin dosyada bulunan olaya ilişkin görüntü kayıtlarını incelediğinde maçın sabote etmek amaçlı eylemi kasten gerçekleştirdiklerini belirterek, şüphelilerin Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun gereğince şüphelilerin seyirden yasaklanmasını ve 'Kamu malına zarar verme' suçlamasıyla 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmasını talep etti. İddianame, Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

FENERBAHÇE, UEFA'DAN CEZA ALMIŞTI
Avrupa liginde seyircisiz oynanan Fenerbahçe- Bate Borisov maçı sırasında Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nun dışından atılan paraşütlü havai fişeklerden bazıları stadın içine düşmüştü. Oyunun bir süre durmasına neden olan havai fişekler ayrıca bir Türk bayrağının da yanmasına neden olmuştu. Maç sonrasında UEFA, Fenerbahçe'ye bir maç seyircisiz oynama cezası vermişti. Öte yandan Fenerbahçe kulübüne 60 bin EURO para cezası verilirken, gelecek 2 yıl içinde herhangi bir saha olayı yaşanması durumunda Fenerbahçe'nin UEFA organizasyonlarından men edileceği belirtilmişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!