Havada yasak kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Havada  yasak  kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2016 21:55

Darbe girişiminin ardından Türkiye’ye yönelik uçuşlarını durduran Rusya, dün itibariyle bu yasağı kaldırdığını duyurdu. Bu gelişmenin Türkiye adına ümit verici olduğunu belirten sektör temsilcileri, “Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğu kanıtlanmıştır. Artık normalleşmeye başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin hemen ardından 16 Temmuz’da Rusya’nın vatandaşlarına uyguladığı Türkiye’ye gitme yasağı ve Rusya’dan Türkiye’ye yönelik tarifeli uçuşlara uygulanan kısıtlamalar kaldırıldı. Rusya Sivil Havacılık Kurumu uygulanan yasağın kaldırıldığını duyurduğu açıklamada “Türkiye, aradığımız güvenlik teminatlarını bize sunduğu için yasak kaldırılmıştır” ifadeleri kullanıldı. ABD’den sonra Rusya’nın da gerekli teminatları aldıklarını açıklayarak uçuş yasaklarını kaldırması turizm sektörünü ümitlendirdi. Sektör temsilcileri yurtdışında Türkiye’nin güvensiz bir ülke olduğu algısının yersiz olduğunun, bu açıklamalarla aslında dünya kamuoyuna duyurulmuş olduğunu ifade etti.

 

Haberin Devamı

VALİZLER HAZIR

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile birlikte İspanya’da olan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, konu hakkında şunları söyledi: “Rusya ve Türkiye iki dost ülkedir. Biz de hemen 2017 için daha kuvvetli hazırlanmaya başladık. Geçen hafta İçişleri, Dışişleri ve Turizm Bakanlığı ile beraber Rusya’daydık. Türkiye’nin ne kadar önemli bir ülke olduğunun farkındalar. Rus vatandaşları da valizlerini hazırlamış, ilişkilerin gelişmesini bekliyor. Ayrıca bu karar ile Türkiye’nin güvensiz ülke olduğu algısı yıkılmıştır.”

İKİ LİDER GÖRÜŞECEK

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık da, “Rusya, Rus uçaklarının Türkiye’ye gelmesini engellemişti. Bu darbe girişimi sonrasında oldu. Şimdi ise bu yasak kaldırıldı. Böylece Rus vatandaşlarının Türkiye’ye özgürce seyahat etmesi de sağlanmış oldu. Bu ülkemiz için önemli bir gelişme. Zaten ülkemizde bir güvenlik sıkıntısı yoktu. Bu karar ile ülkemizin güvenli bir ülke olduğu tescillendi. Asıl güzel gelişmeler ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gelecek ay yapılacak görüşmelerden sonra olacaktır. Görüşme sonrasında daha çok sayıda Rus turistin Türkiye’ye geleceğini ümit ediyoruz” dedi.

GELİŞMELER ÜMİT VERİCİ

SON dönemlerde yaşanan gelişmelerden turizm olumsuz etkilense de, güzel gelişmeler de olduğunun altını çizen Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır, “Rusya’nın aldığı bu karar turizmcileri ümitlendirdi. Kaybedilen rezervasyonların bir miktarının geri dönmesi açısında önemli bir gelişme. Bunun dışında geçen hafta dünyanın en büyüklerinden biri olan Alman Tur Operatörü TUİ’nin CEO’su Antalya’da sektör temsilcileri ile bir araya geldi. O da Türkiye’ye destek olmaya devam edeceğini açıkladı.Ülkenin gelişmesi adına ümit verici gelişmeler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!