Havada gezilen sergi

Güncelleme Tarihi:

Havada gezilen sergi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2010 10:36

Uzaydan görünen heykelleriyle tanınan heykeltıraş Andrew Rogers’ın 12 ülkeye yayılan “Hayatın Ritimleri” adlı projesinin Türkiye ayağı Borusan Holding sponsorluğunda “Zaman ve Mekan” önceki gün düzenlenen törenle açıldı.

Haberin Devamı

11 bin ton taş kullanarak, Kapadokya halkından 230 kişinin desteğiyle hazırladığı 8 eseri, Rogers bütün insanlığa ithaf etti. Birbirinden yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki yapıları 450 kilometre yükseklikten, yani uzaydan, bir arada görmek mümkün.

Borusan Holding sponsorluğunda gerçekleştirilen açılışa Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özarslan, Avustralya Büyükelçisi Peter Doyle, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık da katıldı. “Zaman ve Boşluk” adlı eserin üzerinde yapılan törende Gürel Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Muammer Sun’un Kapadokya için bestelediği Sevda Çiçeği’ni de seslendirdikleri mini bir konser verdi.

Dünyadaki en güzel yerlerden biri

Haberin Devamı

Projenin Türkiye ayağı için 27 yıl önce ziyaret ettiği Kapadokya’yı seçen Rogers, bunun sebebini “Tarihi ve doğal güzelliklerinden çok etkilenmiştim; burası dünyadaki en güzel yerlerden biri” diyerek anlattıktan sonra şunları söyledi: “Çalıştığım yerlerdeki tarihi ve doğal dokuya çok önem veriyorum, bu nedenle eserlerimde o yörenin dokularından kesitler yansıtmaya dikkat ediyorum. Heykellerde kullandığım taşların bölge dokusuna uygun olması da benim için çok önemli. Heykellerin dev formalarının taşlarla inşa edilmesi özverili bir çalışma gerektiriyor. Ama eserler o toprakların sahibi halkın katkısıyla hazırlanınca bu heykellerin değeri daha da artıyor. Çünkü bu heykeller onların geçmişlerinden geleceklerine birer köprü görevi görüyor.”

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!