Havada aşk kokusu var

Bodrum-Türkbükü sahilleri şu sıralar yeni bir aşka tanık oluyor.

Verda Penso’dan ayrılan Alpay Başaran ile nişanlısı Tolga Cinisli’yle yollarını ayıran Melda Tuna sık sık birlikte görülmeye başlandı. Etiler Şamdan’ın sahibi Mehmet Tuna’nın İlkay Tuna’dan olan kızı Melda, Paris’teki eğitimini tamamlamış ve geçtiğimiz hafta yılın yorgunluğunu atmak üzere Bodrum’a gitmişti. Tatil sırasında da Başaran’la arkadaşlığını ilerletti. İkili zodiac botla gün boyu bir plajdan diğerine dolaşıp duruyordu.

Sadrazam torunu kendini gösterdi

Son Sadrazam Tevfik Paşa’nın torunu Aylin Okday, 5 yıl önce Ahmet Yalman’la nikah masasına oturmuştu. Geçtiğimiz yıl da bir çocuk sahibi olan çift, uzun zamandır gecelerde pek görünmüyordu. Ama temmuz ayında durum değişti. İki hafta önce Aytek Şavkan ile Martha Graeff çiftinin Çubuklu 29’daki düğün davetine katılan Aylin Okday-Ahmet Yalman çifti, geçtiğimiz akşam da Nevbahar-Ali Koç çiftinin Anadolu Hisarı’ndaki yalılarında verdikleri davete gitti. Aylin Hanım, göğüs dekolteli elbisesi ile gecenin en şık isimlerindendi.

Şapkasız çıkmayanların gecesi

Ertekin Dinçay, önceki akşam Kalamış Marina’daki mekanında "Şapka Partisi" verdi. Şapkalara düşkünlüğüyle bilinen Dinçay’ın yedincisini düzenlediği ve sadece yakın dostlarını davet ettiği partiye, tüm konuklar şapka takarak katıldı. Ünlü Fransız modacı Blanche Abel’in 10 adet haute-couture şapkasının da tanıtıldığı gecenin konukları arasında Başar-Buse Kozanoğlu, Tülin Şahin, Mehmet Açılmış, Turgay Türkoğlu, Turgay Sancaktaroğlu, Deniz Murathanoğlu, Azize-Hasan Akandere, Orhan-Ebru Sonay, İbrahim Kefeli, Perihan Akı ve oğlu Emre Akı, Gülgün-Öner Tüzün de vardı. Ertekin Dinçay, önümüzdeki aylarda Rahmi Koç’la birlikte "Yaza Veda" partisi düzenleyeceğini de bu gecede açıkladı.

Oğlum sorumlu biridir

İzzet Özilhan’ın, kendisini terk eden sevgilisi Yasemin Ergene’yi barışmaya ikna etmek için özel uçakla Moskova’dan İstanbul’a geldiği haberi, babası Tuncay Özilhan’ı üzdü. Böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirten Anadolu Grubu İcra Başkanı Tuncay Özilhan, yaptığı açıklamada "Oğlum, Moskova’da uluslararası bir şirkette görev yapmakta, ailesi ve arkadaşlarını ziyaret etmek üzere hafta sonları Türkiye’ye gelmektedir. İstanbul’a THY’nin tarifeli seferleri ile gelip giden, konumunun, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan oğlumun pervasız davranan, hesapsız para harcayan biri olarak lanse edilmesinden dolayı kırgınım" dedi.

Doğum için gün sayıyor

Nevbahar-Ali Koç çiftinin geçtiğimiz akşam Anadolu Hisarı’ndaki yalılarında verdiği davete, cemiyet hayatından birçok tanınmış sima katıldı. Davetliler arasında Banu Can ile eşi Sabi Alfoso da vardı. Hamile kaldıktan sonra Alfoso ile nikah masasına oturan Can, doğum için gün saymaya başladığını söyledi. Bebeğini kucağına almasına bir aydan az zaman kalan Banu Hanım, doğumu İstanbul’da yapacakmış.

Yeni yalısına taşındı

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, yapımı iki yıldır devam eden Vaniköy’deki yalısına geçtiğimiz hafta taşındı. Muhteşem yalıda kız arkadaşı Petek Ertüre ile birlikte yaşayan Ağaoğlu, şu sıralar Bodrum ile Vaniköy arasında mekik dokuyor. Güvercinlik’te yapımına başladığı 15 bin konut, iki golf sahası ve bir otel inşaatının kontrolü için sık sık Bodrum’a giden Ağaoğlu, Petek Hanım’ı bu seyahatlerinde de yanından ayırmıyor.

Aile yemeği

Ünlü yapımcı Türker İnanoğlu, önceki akşam eşi Gülşen Bubikoğlu, kızı Zeynep, oğlu İlker İnanoğlu ve yakın akrabalarıyla birlikte Reina’daydı... Hep birlikte yemek yiyen İnanoğlu ailesinin keyfi yerindeydi... Grup, geç saatlere kadar süren yemeğin ardından mekandan ayrıldı.

24 saat düğün

Mayıs ayında açılan Calista Luxury Resort Hotel, geçtiğimiz gün muhteşem bir düğüne ev sahipliği yaptı. Otelin yatırımcısı Özdoğan Grup’un yönetim kurulu başkanı Zeynel Özdoğan’ın oğlu Ali Özdoğan ile Mehtap Gündar, neredeyse 24 saat süren bir törenle yaşamlarını birleştirdi. Ali Özdoğan ile üç yıldır birlikte olduğu bankacı Mehtap Gündar’ın düğününe kalabalık bir davetli grubu katıldı.

Asmalı Mescit’in en yenisi

İlk kez Nişantaşı-Atiye Sokak’ta tanıştığımız, Türkiye’nin ilk özel üretim birasını sunan Taps, bundan böyle Asmalı Mescit’te de hizmet verecek... Tünel’deki tarihi Geçit Han’ın arka çıkışındaki binada açılan mekan, dört farklı lezzetteki fıçı birası ile bira tutkunlarına hitap ediyor.

Önce eğitim sonra yarış

Pistlerin deneyimli pilotlarından Murat Doruk, Hakan Güven ve Oğuz Karaoğlu’nun birlikte kurdukları Speedcorner Yarış Okulu ve Pilot Eğitim Merkezi, Doğuş Oto ve Porsche Club desteğiyle bir organizasyona imza attı. Bir ilki gerçekleştirmek için yola çıktıklarını belirten Oğuz Karaoğlu, "Porsche Club üyelerinden, daha önce yarış lisansı almamış sürücüleri İstanbul Park’ta mart ayından beri eğitiyoruz. Belirlediğimiz 17 pilot adayı arasından en başarılı olanı, Dünya Porsche Super Cup Şampiyonası’nın İstanbul ayağında yarıştırmayı hedefliyoruz" dedi.

Çalarkan’la işbirliği yaptılar

Kotex markası, Türk tasarımına destek amacıyla Osm@n ve Tugbana markalarının kurucusu ve tasarımcısı Sedef Çalarkan’la işbirliği yaptı. Çalarkan, Kotex için beyaz ve kırmızı renklerden oluşan, Swaroski taşlı, varak baskılı çok özel organik tişörtler tasarladı. Bu tişörtler önümüzdeki günlerde Türkiye’nin önde gelen mağazalarında satışa sunulacak.
Yazarın Tüm Yazıları