Hava muhalefeti palamudu etkiledi

Güncelleme Tarihi:

Hava muhalefeti palamudu etkiledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2016 14:40

Doğu Karadeniz'deki yağışlı havanın, palamut avcılığının geçici olarak azalmasına neden olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, yaptığı açıklamada, bir süredir yağışlı hava nedeniyle palamut avcılığında düşüş olduğunu söyledi.

Palamudun şu sıralar denizlerde kendisini göstermediğine işaret eden Arslan, bu nedenle piyasaya az balık çıktığı için fiyatların eskiye göre biraz yüksek olduğunu kaydetti.

Hamdi Arslan, fiyatların hava şartlarına bağlı olarak borsa gibi inişli çıkışlı olduğuna dikkati çekerek, palamut miktarındaki azalmanın hava şartlarına bağlı olduğunu, genele yayılmış bir azalma olmadığını vurguladı.

Hava şartlarının düzelmesiyle palamut avının bollaşacağını ifade eden Arslan, "Tabi son 1,5 aydaki gibi aşırı bir bolluk olmaz ama yine de bol olacağını söyleyebiliriz. Palamut Karadeniz'de kalıp göç etmediği sürece, hava şartları iyi olduğu sürece ciddi bir azalma olmaz." dedi.

Haberin Devamı

Hamdi Arslan, şu anda palamuttaki kısmi azalma nedeniyle balıkçıların istavrit de avladığını dile getirerek, şartlar elverdiğinde yine palamut avına öncelik verileceğini belirtti.

Bunun yanı sıra mezgit ve çinekopun da tezgahlarda satıldığını aktaran Arslan, "Çinekop da bu sene iyiydi, hem de 10 liraya kadar fiyatı düştü, bu da palamudun bol olmasına bağlı. Palamut bol, ucuz olduğu için vatandaş palamudu tercih ediyor, bunun için de çinekopun fiyatı düşüyor." şeklinde konuştu.
Hamdi Arslan, şu anda tezgahlarda palamudun ortalama 5 ila 10, mezgit ve istavritin de 10 liradan satıldığını bildirdi.

BAKMADAN GEÇME!