Hava Harp Okulu öğrencisi: Hayallerimizi çaldılar...

Güncelleme Tarihi:

Hava Harp Okulu öğrencisi: Hayallerimizi çaldılar...
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2017 18:58

Hava Harp Okulu öğrencisi: Hayallerimizi çaldılar...

Haberin Devamı

 Özden ATİK/İSTANBUL,(DHA)-FETULLAHÇI Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında Hava Harp Okulu öğrencilerinin de bulunduğu 75 sanıklı davada, tutuklu askeri öğrenci Muhammet Dağ savunmasında, 8 aydır tutuklu bulunduğu için mağdur olduğunu belirterek "Ama bu devlete ve vatana karşı bir küskünlük oluşturmadı. Oluşturamaz" dedi. Sanık Ömer Rahim Öztürk ise, “240 gündür Silivri duvarları içinde acı çekiyorum. Hayallerimizi çaldılar" diye konuştu.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de görülen duruşmada, öğle arasından sonra ifade veren sanık Muhammet Dağ, olay günü 20 kişilik sivil minibüsün içinde olduğunu, perdelerin çekili olduğunu, polise ve halka kendilerinin öğrenci olduğu ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na götürüldüklerinin söylendiği, halkın kendilerine yiyecek-içecek ikramı yaptığını anlattı. Daha sonra polisler tarafından karakola götürüldüklerini söyleyen Dağ, “Yol boyunca kanuna aykırı hiçbir emir almadım. Fetullahçı Terör Örgütü ile hiç alakam yoktur. O teröristlerin de gerekli cezayı alacaklarına inanıyorum. 8 aydır tutukluyum. Bu durum beni ve ailemi mağdur etti. Ama bu devlete ve vatana karşı bir küskünlük oluşturmadı. Oluşturamaz. Gerekirse canımızı feda ederiz. Buradan çıktıktan sonra da Hava Harp Okulu'na devam ederiz" dedi.

"HAYALLERİMİZİ ÇALDILAR"

Sanık Ömer Rahim Öztürk ise, Yüzbaşı Metin Kazancı'nın otobüsünde bulunduğunu, plansız eğitim denilerek kamptan çıkarıldıklarını anlatarak “240 gündür Silivri duvarları içinde acı çekiyorum. Hayallerimizi çaldılar. Bizleri kendi emellerine alet etmeye çalıştılar. Bu kadar üzüntü ve stresten sağlığımı kaybettim. Bunlara rağmen adaletin tecelli edeceğine inanıyorum. Her şeyden üstün gördüğüm devlet aleyhine faaliyet gösteren bir örgüte dahil olmam mümkün değildir. Masumiyetimin anlaşılması ve hayatıma geri dönmek için tahliyemi ve beraatimi talep ederim" diye konuştu.

"DIŞARIDAKİ ÖĞRENCİLERDEN TEK FARKIM EĞİTİM ADIYLA OTOBÜSE BİNDİRİLMEMDİ"

Sanık Mehmet Toprak da FETÖ damgasının kendisi ve ailesini küçük düşürdüğünü belirterek “Benim dışarıdaki diğer Hava Harp Okulu öğrencilerinden tek farkım eğitim adıyla otobüse bindirilmemdi" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!