Hava Harp Okulu öğrencileri yaz eğitim kampı için Yalova'da

Güncelleme Tarihi:

Hava Harp Okulu öğrencileri yaz eğitim kampı için Yalovada
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2016 15:04

Hava Harp Okulu öğrencileri yaz eğitim kampı için Yalova'da

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA) - HAVA Harp Okulu öğrencileri, yaz eğitim kampı için Cemile Ketenci gemisiyle Yalova’ya geldi. 700 öğrenci Yalova Hava Meydan Komutanlığı’nda 5 hafta boyunca sürecek 2016 yılı Tatbiki Eğitim Kampı'na katılacak.
Yalova Kartal İskelesi’ne yanaşan gemideki öğrencileri Yalova Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan, Yalova Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Arslan, Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari ve Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen karşıladı. Hava Harp Okulu Öğrenci Alayı Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay Hüseyin Ergezen protokol mensuplarını selamladı.
Karşılamanın ardından Yalova Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende Albay Ergezen, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. 70’i yabancı olmak üzere toplam 700 kişiden oluşan öğrenci alayı, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu. Yalova’da yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan töreni ise vatandaşlar bariyerlerin ardından seyretti. Her yıl şehir içerisinde gerçekleştirilen yürüyüş de yapılmadı. Törenin ardından otobüslere binen öğrenciler, Yalova’nın Taşköprü Beldesi’nde bulunan Hava Meydan Komutanlığı'na hareket etti.
Askerlerin kısa süren geçişi sırasında ise vatandaşlar alkışlarla destek verdi. Hava Harp Okulu öğrencileri bu eğitim kampında, havacılığın gerektirdiği taktik ve tetkik bilgiye sahip komutan, lider, eğitici ve pilot adayı olarak yetişecek, askeri eğitimin temel esaslarını öğrenecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!