Hauptwache’den seçmene çağrı

Güncelleme Tarihi:

Hauptwache’den seçmene çağrı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2017 14:11

Öncülüğünü Hessen bağımsız milletvekili Mürvet Öztürk ile SPD’li Turgut Yüksel’in yaptığı Hessen Hayır Girişimi, Frankfurt’un alışveriş bölgesi Hauptwache’de “Hayır için seslerimizi birleştirelim” çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

CHP Hessen, Rheinland Pfalz ve Saarland Birliği Başkanı Ali Ercan’ın da aralarında olduğu katılımcılar, halk oylamasından umutlu olduklarını dile getirdi. Kampanyaya destek veren SPD Federal Milletvekili Ulli Nissen, Türk vatandaşı seçmenlerden sandığa gidip ‘Hayır’ tercihi yapmalarını istedi. 

Milletvekili Öztürk de “Biz Türkiye’de konuşamayan, yazamayan gazeteciler, akademisyenler, işlerini yapamayan seçilmiş milletvekilleri için de buradayız. Onlarca gazetecinin yanı sıra HDP’nin iki eş başkanı ve milletvekilleri halen tutuklu. Basın ve düşünce özgürlüğü Avrupa Birliği ile sınırlı olamaz. Tek kişilik yönetim değil, gerçek demokrasi istiyoruz” dedi.

Hauptwache’den seçmene çağrı

Haberin Devamı

UYUM KÖPRÜLERİ YIKILMASIN

Hayır’ oyu verenlerin ‘Türkiye düşmanı’, ‘hain’, ‘terörist’ gibi söylemlerle kriminalize edildiklerini kaydeden SPD’li Yüksel ise “Anayasa değişikliğini Türkiye’nin geleceği için önemsiyoruz. Demokrasinin temel taşı parlamento etkisini kaybedebilecek, güçler dengesi ortadan kalkabilecek. Bu nedenle otokratik bir değişime ‘hayır’ diyoruz. Son dönemde Türkiye Almanya ilişkilerinde havanın agressif söylemlerle gerildiğini gözlemliyoruz. Bu gelişme Almanya’da uyum için kurulan köprüleri yıkılmasına neden olacak. Farklı bir Türkiye’nin de olduğunu göstermek istiyoruz. Komşularımıza gönül rahatlığıyla cennet gibi güzel bir ülkede tatilini yapın demek istiyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!