’Hatırla Sevgili’de kilom tavan yapmıştı

Güncelleme Tarihi:

’Hatırla Sevgili’de kilom  tavan yapmıştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2008 00:00

Şahnaz Çakıralp, aldığı uzman yardımı sayesinde kısa sürede 9 kilo vermeyi başardı.

Haberin Devamı

Şahnaz Çakıralp fotoğrafları

72'den 63 kiloya inen Çakıralp, hedefinin 5 kilo daha vermek olduğunu söylüyor: "Ekran sizi olduğunuzdan yedi kilo fazla gösteriyor. Bunun için biraz incelmem gerekiyordu. 63'e indim, ama 58 olmak istiyorum. Gerçi hayatımın her döneminde, aynaya baktım ve kendimi güzel gördüm. Hiçbir zaman 'çirkin bir vücudum var' demedim."

Bir sahne sanatçısı için fizik ne kadar önemli?

- Genelde bütün oyuncular yemelerine dikkat ediyor. Ama herkesin üç-dört kilo alıp verdiği dönemler oluyor.

Peki, büyük bir sorun muydu sizin için kilo?

- Aslında ben kendiyle barışık ve kendine güvenen bir insanım. Belki onun için de fazla umursamadım kilolarımı.

’Hatırla Sevgili’de kilom  tavan yapmıştı
Ama ekran, olduğunuzdan yedi kilo fazla gösteriyor. Bunun için biraz incelmem gerekiyordu. Çok sağlıklı şekilde kilo verdim. 72 kiloydum, 63 oldum. Şimdi 58 olmak istiyorum. Yürüyüşlerime devam ediyorum.

Haberin Devamı

Bu diyet süresince neleri yapmaktan vazgeçtiniz?

- Mesela artık döner yemem mümkün değil. Ne kadar zararlı ve sağlıksız olduğunu anladım. Yağlar hakkında çok şey öğrendim. Şimdi ne yiyeceğimi biliyorum.

Dizi çekimlerine gidip geliyorsunuz. Oradaki yemekler diyete uygun mu?

- Hiç uygun değil. Sete gelen yemeği kesinlikle yemiyorum. Çünkü çok yağlı. Yanıma sandviç, elma alıyorum.

Nelere düşkünsünüz lezzet olarak?

- Benim sorunum tatlıyla. Çok düşkünüm her türlü tatlıya, çok seviyorum. Çikolata, baklava, ne olursa... Sevmenin de ötesinde ihtiyaç duyuyordum. Ama onu da çözdük. Şu an tatlıya da ihtiyaç duymuyorum. İlk görüştüğümüzde Dr. Kuşhan "Sen kilolu değilsin" dedi. "Kiloluyum siz bakmayın, iyi kamufle ediyorum" dedim. Belki onun gözü çok kilolulara alışık olduğu için beni kilolu görmedi. Hatta ilk gittiğimde merkeze "Niye geldin" dedi oradakiler. Ama sonuçta herkesin bir hedefi var.

Hangi bölgelerde birikiyordu kilolar?

- Aslında her yerimden eşit alıyorum. Ama oturduğum zaman üst tarafım daha kilolu görünüyor. Benim bacak boyum çok uzun. Gövdem kısa. Oturunca üst tarafım kilolu duruyor o yüzden... Otururken gözüme batıyor kilolarım. Göbek çıkabiliyor.

Haberin Devamı

Ekranda daha çok yüzünüzle varsınız, kilonuzu çok fark edememişiz.

- Aslında "Hatırla Sevgili"de oynarken, dönem kıyafetleri giydiğim için kilolu görünüyordum. Ekran da 7 kilo koyuyor üstüne. Bir de hakikaten en kilolu olduğum zamanda "Hatırla Sevgili"de oynadım. Ama izleyici de beni "Aa ne kilolu" diye izlemedi. Herkes çok severek ve beğenerek izledi. Tabii bir oyuncunun fiziğine dikkat etmesi gerekir ama asıl siz seyirciye izletebiliyor musunuz, o önemli... Herkes o rolü beğenerek izledi. Aşırı kilolu sanatçılar da var, herkes bayılarak izliyor, onların sanatı çok ön planda çünkü.

Kiloları çok dert etmiyorsunuz yani...

- Bana "Kilo aldın, kilo ver" dedikleri zamanlarda bile aynaya baktığımda kendimi güzel görüyordum. Böyle de bir durum var yani. Çok zayıf değildim ama aynada vücuduma baktığım zaman çirkin bir vücut demiyordum. Bir de uzun boylu, yapılı olduğum için fazla gözüme batmıyordu kilolarım.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea3790f018fbb8f871f7bc
Yeniden kilo alma kaygınız var mı?

- Yok. Hamileliğime kadar almak istemiyorum.

Bebek istiyor musunuz?

- Çok... Çok seviyorum çocukları. Sokakta gördüğüm zaman hepsi benim çocuklarımmış gibi geliyor.

Var mı baba adayı?

- Yok. Damat adayı yok henüz...

Kadın erkek ilişkilerine gelirsek, fizik ne kadar önemli?

- Şimdi şöyle bir laf var, "Kadınlar kulaklarıyla, erkekler gözleriyle severler" diye. Bence hiçbir önemi yok.

Erkekler ısrarla "var" diyorlar ama...

- İstedikleri kadar "var" desinler. Sonuçta çok güzel bir kadın görebilir, o kadınla bir saat masada oturabilirler. Ama o kadın beş dakika içinde bitebilir de. Ben de böyle çok hoş bir adamla oturdum, ama 10 dakika sonra adam benim için masada bitmişti. Oysa yakışıklı değildir ama konuştukça adam güzelleşmeye başlar.

Haberin Devamı

Aşk içeri girdi girecek

Aşk hayatınızı soralım mı?

- Bahar geldi, yaz kapıda, aşk içeri girdi girecek... Henüz biri yok. Ama hissediyorum, benim hislerim çok güçlüdür, geliyor sanki, içim kıpır kıpır. Hayata karşı öyle coşkuluyum ki, aşkı da çok coşkulu yaşıyorum. Bir işi kabul ettiğim zaman da öyle. Bir şeyi üstüme aldığım zaman onu elimden geldiğince zevkle yaşamak istiyorum. Tabii her şey süper gitmiyor. Üzüntülü zamanlarımız da oluyor.

Ayrılıkta dibe vurur musunuz?

- Yok, çok iyi toparlıyorum. Korkmuyorum. Benim mutluluğum başka birinin varlığına bağlı değil. Başka biri, bir erkek arkadaş benim mutluluğumu artırabilir. Ama benim mutluluğum sadece ona bağlı değil. O giderse hayat bitmez.

’Hatırla Sevgili’de kilom  tavan yapmıştı
Mutlu olmak için en önemli şey, insanın neyi istemediğini bilmesi. Zaten o ilişki olmayacaksa niye o insanda direteceksin. Bunun bir anlamı yok. Onun için yaratma gücünüzü de biliyorsunuz, siz isterseniz olur. Olmayacak hiçbir şey yok. Yine çok güzel bir aşk olur, ilişki olabilir. "Sizi en çok ne heyecanlandırır?" diye sordular geçenlerde, "Yarın ne olacağı" dedim. Çocukluğumdan beri pozitifimdir. Zaten gerçeğin özünde hep pozitiflik yatıyor.
Metres rolü üzerime yapışır diye düşünmedim
"Asi" dizisinde Sarmaşık karakterini oynuyorum. "Hatırla Sevgili"de 60’lı yılların en parlak ses sanatçısını oynuyorum, Rıza’nın metresini... Metresin kötü bir çağrışımı olsa da çok sempatiyle algılandı rol. Tepki olmadı o role karşı. Aynı şekilde "Asi"de Cemal Ağa’nın kapatması durumundayım. Pavyondan alınan bir kadın... Bu daha eğlenceli, daha matrak bir karakter. İki rolün de şarkıcı olması, aynı rolü oynadığım anlamına gelmiyor. Çünkü iki farklı kadın. İkisinin de mizacı çok farklı. Biri dönemin asil kadınlarından, yıldızlarından. Diğeri pavyondan çıkmış, daha şen şakrak, biraz erkeksi, cesur bir karakter. Tiyatroda da çok farklı karakterleri oynadığım için benzer roller geldiğinde "üzerime yapışır" diye bir kaygı duymuyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!