Hataylılar pazarına kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Hataylılar pazarına kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2015 01:27

KONAK Belediyesi’nce üst örtüsü tamamlanan Hatay Pazaryeri, bölge halkının yoğun katılım gösterdiği bir törenle hizmete girdi. Açılışa katılan binlerce İzmirli ünlü sanatçı Şevval Sam’ın şarkılarıyla eğlence dolu bir gece yaşadı. Sevilen sanatçının söylediği şarkılara davetliler de dans ederek eşlik etti.

Haberin Devamı

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın Hatay semti yıllardır beklenen modern ve şık bir pazaryerine kavuştu. Bölge halkının özlemle açılmasını beklediği kapalı pazaryerinin üst örtüsü Konak Belediyesi’nce tamamlandı. 3 bin 200 metrekare alana sahip kapalı pazaryeri düzenlenen görkemli bir törenle hizmete girdi. Hatay Kapalı Pazaryeri için düzenlenen açılış törenine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Konak Belediye Meclis Üyeleri, CHP il ve ilçe yöneticileri, mahalle muhtarları ile binlerce semt sakini katıldı.

Açılışta konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, üst örtüsü tamamlanan pazaryerinin haftanın üç günü pazar işlevi göreceğini, bugünler dışında kalan günlerde ise çeşitli kültür-sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacağını söyledi. Pazarcılar Odası’na ve pazarcı esnafa teşekkür eden Başkan Pekdaş, pazarın perşembe günü giyim ve züccaciye, salı ve cumartesi günleri ise gıda ürünü satan pazarcı esnafa ev sahipliği yapacağını dile getirdi. Bölge halkının uzun süredir özlemle beklediği kapalı pazaryerinin açılışını yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Başkan Pekdaş, "Hatay Pazaryeri İzmir için bir gelenek. Ama son yıllarda sokak aralarını işgal eden durumuyla Hatay’da yaşayan hemşerilerimizi mağdur eden hale dönüşmüştü. Görevi devraldıktan sonra önümüzdeki en önemli gerçekleştirmemiz gereken işlerden birisi Hatay Pazaryeri’nin üst örtüsünü tamamlamak ve pazaryerini bölge insanımızın layık olduğu konuma kavuşturmaktı. Göreve başladıktan 14 ay sonra pazaryerini tamamlayarak bugün karşınıza çıktık" dedi.

Haberin Devamı

Hataylılar pazarına kavuştu

Modern ve şık tasarımıyla bölge halkına yakışır bir pazaryeri olduğunu belirten Başkan Pekdaş, "Konak’ta yer fakiriyiz. Böyle büyük toplantılar için kullanabileceğimiz yerler yok. Pazaryerinin çok işlevli bir fonksiyonu olsun istedik. Pazarın olmadığı günlerde kültür-sanat etkinliklerine ev sahipliği yapsın, bölgenin ihtiyacını karşılasın istedik. Bu nedenle de sıradan değil, şık bir üst örtüsü yaptık. 110 ton galvanizli çelik konstrüksiyon üzerine 5 bin 200 metrekare membran üst örtü yaptık. Sokakların da üzerine yayılmasını önlemek için Pazar üç gün hizmet verecek. Perşembe günleri züccaciye ve tuhafiye, Salı ve cumartesi günleri ise gıda üzerine üreticilerimiz, esnafımız gelecek. Pazarcılar Odası’na ve Pazar esnafımıza da teşekkür ederiz. Nitelikli ve nezih bir pazar yeri olacak. Diğer günlerde ise kültür-sanat etkinlikleri yapılacak. Şehrimiz sadece bir pazar kazansın istemedik aynı zamanda bir kültür - sanat mekanı da kazansın istedik" diye konuştu. Pekdaş, konuşmasının ardından CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP İl ve İlçe yöneticileri ve meclis üyeleriyle birlikte konfeti yağmuru altında açılış kurdelesini kesti.

Haberin Devamı

Hataylılar pazarına kavuştu

ŞEVVAL SAM’DAN KONSER

Açılış törenin ardından zarif görüntüsü ve beğenilen sesiyle sanatçı Şevval Sam sahne aldı. Şimdi Uzaklardasın, Ada Sahillerinde Bekliyorum, Muhabbet Bağına Girdim Bu Gece, Yıldızların Altında, Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar gibi şarkıları seslendiren sanatçıya alanı dolduran binlerce konuk da eşlik etti. İlerleyen saatlerde konserine Tek Başına Koyma Kullarını, Böyle Gelmiş Böyle Gider (Fesupanallah) ve Hey Gidi Karadeniz gibi hareketli şarkılarıyla devam eden güzel sanatçı, İzmirlilere güzel bir gece yaşattı. Sevilen şarkılarla müzik ziyafeti yaşatan Sam, son albümü Toprak Kokusu’nda yer alan ’Diz dize’ parçasını da ilk kez İzmirliler için seslendirdi. Mütevazı tavırlarıyla konseri dinlemeye gelenlerin gönlünü fetheden güzel sanatçıya dinleyiciler de danslarıyla eşlik etti. Konser sonunda Başkan Pekdaş tarafından Şevval Sam’a, çiçek ve semt merkezinde üretim yapan kadınların el emeği ürünlerinden oluşan çeşitli hediyeler sunuldu.

Haberin Devamı

MODERN VE ŞIK GÖRÜNÜM

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Konak Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında Hatay Askeri Hastane yanına 2013 yılında inşa edilen pazaryeri üst örtüsü yapılmadığı için iki yıldır kullanılamıyordu. Altı otopark olan pazaryeri kullanılmadığı için pazarcı esnafı tezgahı mahalle aralarına kuruyordu. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın göreve gelmesinin ardından pazaryerinin üst örtü projesi hazırlandı. Özel tasarım proje ile modern bir görünüm kazandırılan üst örtünün ihale sürecinin de tamamlanmasının ardından montaj çalışmaları başlatıldı. Taşıyıcı demir iskeletin montajı ile birlikte üst örtüsü tamamlanan ve bölge halkının hizmetine sunulan 3 bin 200 metrekare alana sahip pazaryeri sadece pazar olarak değil, birçok kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak şekilde çok fonksiyonlu bir mekan olarak tasarlandı. Salı, perşembe ve cumartesi günleri pazarcı esnafına ev sahipliği yapacak alanda diğer günlerde konser, tiyatro ve sinema gösterimi gibi çeşitli kültür-sanat etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!