Hataylı mobilyacıların yıllık ihracatı 60 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

Hataylı mobilyacıların yıllık ihracatı 60 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2016 17:05

Hataylı mobilyacıların yıllık ihracatı 60 milyon dolar

Haberin Devamı

ANTAKYA Hızarcılar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Ali Yapar, Hataylı mobilyacıların özellikle Afrika ülkelerine yönelmesiyle birlikte sektördeki yıllık ihracatın 60 milyon doları bulduğunu söyledi.

Suriye kapısının savaş nedeniyle kapanmasından sonra, ürünlerini deniz yoluyla Libya, Filistin, Tunus, Fas, Cezayir, Ürdün, Irak ve Suudi Arabistan'a göndermeye başladıklarını belirten Mehmet Ali Yapar, Afrika pazarında büyük gelişme sağladıklarını vurguladı.

Yapar " Hataylı mobilyacılar olarak ihracatta yıllık 60 milyon doları yakaladık. Firma sayısını ele aldığınızda çok büyük bir rakam. Suriye'deki iç savaş yüzünden girdiğimiz alternatif pazar arayışlarında Afrika ülkeleri başta olmak üzere birçok farklı pazara ulaştık. Artık Afrika'da daha yoğun bir şekilde varız. Tunus, Fas, Cezayir ve Libya gibi ülkelerde artık söz sahibiyiz. Yavaş yavaş Güney Afrika'ya doğru iniyoruz" dedi.

İLK FUAR 12-20 KASIM'DA

Oda Başkanı Yapar, Hatay'ın mobilya sektörünü daha iyi tanıtmak amacıyla 12-20 Kasım tarihlerinde ilk kez fuar düzenleyeceklerini açıkladı. Yapar, fuara yurt içinden ve dışından sektör temsilcilerini davet ettiklerini, yaklaşık 200 bin kişiyi ağırlamayı hedefledikleri belirtti. Mehmet Ali Yapar, fuar alanının 5 bini teşhir, 5 bini de açık alan olmak üzere 10 bin metrekareden oluşacağını sözlerine ekledi.

Mehmet EZER/HATAY,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!