Hataylı dolmuşçulardan oturma eylemi

Güncelleme Tarihi:

Hataylı dolmuşçulardan oturma eylemi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 17:18

Hataylı dolmuşçulardan oturma eylemi

Haberin Devamı

 

Hüseyin BOZOK/HATAY, (DHA)-HATAY'da merkez ilçe Antakya ile Defne ilçesinin Harbiye, Gümüşgöze ve Döver mahalleri arasında yolcu taşımacılığı yapan dolmuş şoförleri ekmek teknelerinin ellerinden alındığını ileri sürerek Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı istifaya çağırdılar.
Antakya ile Defne ilçesinin Harbiye, Gümüşgöze ve Döver mahalleri arasında yolcu taşımacılığı yapan dolmuş şoförleri Hatay Valiliği önünde bir araya geldi. Hatay Büyükşehir Belediyesince alınan kararlarla mağdur olduklarını ekmek teknelerinin ellerinden aldığını öne süren 3 kooperatife bağlı şoförler, aileleriyle birlikte geldikleri Hatay Valiliği önünde oturma eylemi yaptı. Başkan Lütfi Savaş'ın istifa etmesini isteyen dolmuşçular, oturma eyleminin ardından Antakya Ulus Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan 23 nolu Harbiye kooperatifi Başkanı Sedat Tatlı, Büyükşehir belediyesince alınan hukuka aykırı kararlarla ekmeklerinin ellerinden alındığını ve dolmuş esnafının zor durumda bırakıldığını söyledi.
Kendilerinden araç yenilenmesi istendiğini kaydeden Tatlı, "Bizler de tarif edilen marka ve modeldeki araçların bir üst versiyonunu aldık. Sayın başkan bizlerden bu araçların engellilere uygun hale getirilmesini talep etti. Bizde araçlarımızı en iyi şekilde engellilere uygun hale getirdik. Araçlarımızın mali değeri yaklaşık 200 bin TL, bize bu arabaları aldıranda Hatay Büyükşehir Belediye başkanlığıdır. Sayın başkanla HATMEK'te yapmış olduğumuz toplantıda; "Ben kamu yararı için araçların değiştirilmesini istiyorum" dedi. Bizde araçlarımızın tamamını değiştirdik, fakat,  hukuka aykırı işlemler, hiç bitmeyen kin ve nefretleri bizim üzerimizden devam etmeye başladı. Encümen kararıyla bizlere 800 bin TL ceza yazıldı. Müktesep olan haklarımız şehir merkezi ile Harbiye arası hattımız şuan İzmir Caddesi dağ yoluna kaldırıldı. Bu da yetmedi araçlarımızın tamamına bağlanma kararı çıkarıldı. Gerekçesi ise Köy Garajlarına araçlarımızın 5 dakika erken yetişmesi. Bir dolmuşun Köy Garajlarına 5 dakika erken yetişmesi, bu kadar insanın ekmeğinin elinden alınmasına neden mi?" diye konuştu.
Tatlı, adli mercilere gerekli müracaatlarını yaptıklarını ve mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini beklediklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLI GÖRÜNTÜLÜ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!